Мислим, че знаем всичко за любовта, докато не срещнем някой, който напълно обръща представите ни за нея


Мислим, че знаем всичко за любовта, докато не срещнем някой, който напълно обръща представите ни за нея
Снимка: iStock

Любовта е нещо красиво, но и много странно. Мислите си, че знаете всичко за любовта, докато не срещнете някой, който напълно преобръща мнението ви за нея.

Любовта ви променя, прави живота по-добър и определено си струва чакането.

Когато се влюбите истински...

Усещате, че не е нужно да се стараете прекалено много.

Да, отношенията изискват усилия. Но това, което повечето хора няма да ви кажат е, че в правилната връзка любовта не изисква много усилия от партньорите. С правилния човек всичко изглежда естествено.

Да, трябва да направите много, защото любовта е непрекъсната борба, но всичко е по-лесно, когато не сте сами, а до вас стои сродната ви душа.

След кавга усещате, че сте станали още по-близки и че искате да продължите в името на връзката си

В „Малки красиви неща“ Черил Стрейд описва разликата между двамата си съпрузи, като казва, че двамата си приличат и със сигурност ще намерят общ език, когато се срещнат. Но защо тогава първата й връзка е приключила, а втората не? Тя споделя, че след скандал със сегашния й съпруг, всеки от тях е научил нещо ново и има желанието да се промени и да стане още по-добър.

Въпросът не е дали се карате, или не. Конфликти се случват във всяка двойка и дори по-често, отколкото можете да си представите. Въпросът е дали този скандал ви отдалечава, или се опитвате да станете по-добри един за друг.

5 НЕЩА, КОИТО СЕ СЛУЧВАТ ПРИ ДЪЛГОГОДИШНА ВРЪЗКА

Комфортът вече е по-важен от страстта

Несъмнено в здравата връзка вие еднакво се нуждаете и от първото, и от второто, но с течение на времето разбирате, че страстта не е толкова важна, колко сте си мислили.

А комфортът и усещането, че можете да прекарате всеки ден в щастие, приятелство и съвместимост помежду си, е наистина прекрасна рядкост. Това е безценно. В крайна сметка това е основата на един наистина щастлив съвместен живот.

Преоткривате радостта в себе си

Много хора вярват, че любовта ни вдъхновява да разкрием своята романтична природа и за известно време това се случва. Правилната връзка обаче ви помага да откриете в себе си нещо по-дълбоко - вашето вътрешно щастие.

Правилната връзка ви създава същите чувства, които ви изпълваха, когато бяхте млади и с отворено към всички сърце. Но по-важното е, че те не изчезват, когато сте на разстояние от партньора си. Всъщност това е една от най-забележителните разлики между правилни и грешни отношения. Първите ви правят щастливи през цялото време, а вторите само през времето, което прекарвате с партньора си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама