Признаци, че НЕ сте готови за любов, дори ако искате да сте


Признаци, че НЕ сте готови за любов, дори ако искате да сте
Снимка: iStock

Всеки си мисли, че е готов да срещне сродната си душа, но всъщност това не е така по различни причини. Някои имат още да се развиват, други пък носят товар от миналото, който им пречи да продължат напред с отворено сърце. Ето 5 признака, че НЕ сте готови за истинската любов, макар да смятате, че сте.

1. Търсите любов и одобрение от другите

Склонни сме да очакваме другите да ни обичат. Това води до мисълта, че нещо не е наред с нас, ако не сме обичани от друг човек. Това е погрешно схващане, защото любовта вече съществува във всички нас.

Други хора могат да го активират и ние го чувстваме силно, когато сме с тези хора. Никой обаче не е давал на някого любовта си на сребърен поднос. Когато търсим любов или утвърждаване извън себе си, ние зависим от някой друг за нашето щастие. Когато сме със сродните си души, не е нужно да зависим от тях. Нямаме нужда други хора да ни обичат. Просто е лесно и всичко се случва естествено.

2. Не се обичате истински

Когато не приемате себе си, няма как да намерите човек, който да ви приема и обича такива, каквито сте. Да, всички имаме недостатъци, но едно от ключовите неща е да сте наясно напълно със себе си, за да можете да се обичате. Някои неща можете да промените, други - не. Но трябва да отделите време, да се вгледате дълбоко в себе си и да установите на какво ниво наистина обичате себе си. Винаги има начини да подобрите връзката с вас самите.

Вижте още: Как да се научим да обичаме себе си и защо е толкова важно

3. Имате недовършена работа с бивш

Ако все още имате емоционална връзка с бившия си, не сте готови за сродна душа. Недовършената работа може да е болка, гняв или каквато и да е емоционална реакция, която нарушава спокойствието ви по някакъв начин. Или може би трябва да се каже нещо, което сте скрили под килима.

Най-добрият начин, по който можете да разрешите тази недовършена работа, е да изразите това, което чувствате. Дори ако се наложи да поговорите с бившия си, за да изчистите всичко помежду ви.

4. Не сте отдадени на това да имате "единствения" - за цял живот

На някои хора им е трудно да намерят сродната си душа, тъй като вътрешно не са приели идеята да бъдат с един единствен човек за цял живот. Защото едно е да се говори, друго е да се действа.

5. Надявате се някой да се "залепи", вместо да се фокусирате върху намирането на правилния човек

Наличието на яснота относно това с кого искате да имате връзка ви предоставя толкова много информация, която да подпомогне любовния ви живот.

Някои казват, че създаването на списък от 100 конкретни неща, които се искат в партньора и връзката, е най-ефективно. Препоръчваме да напишете списък с преживявания и чувства, които да споделите с идеалния партньор.

Когато създавате този списък, е важно да започвате всяко изречение с „Аз съм…“ или „Ние сме…“ Например, за да сте с определен тип хора, напишете: „Изпитвам дълбоко привличане към моя партньор. Всеки път, когато го погледна, получавам пеперуди в стомаха. Той спира дъха ми, когато влезе в стаята"...

Това твърдение ще се свърже повече с чувствата към идеалния човек за вас, което е изключително силно. Това също е начин да запазите отворените възможности за това кои са те, вместо да ги ограничавате, като очаквате да изглеждат по определен начин.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама