По женски

По женски: Действията на мъжа говорят повече, отколкото думите му

  • По женски: Действията на мъжа говорят повече, отколкото думите му
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 25.08.2017 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Здравей Марина, имам следния проблем (ако мога така да го нарека). Имам връзка с женен мъж (аз самата съм обвързана от 10 години и имам две деца). Той е с 12 години по-голям от мен, но се разбираме перфектно, мислим еднакво, харесваме и не харесваме едни и същи неща. Общо взето, както каза той, "родени сме един за друг". Най - интересното е, че все още не сме имали сексуален контакт (освен часовете чатове, които понякога са доста интимни). Аз го обожавам, нямам търпение да го видя, да го прегърна, да го целуна. Всеки ден се виждаме . Проблемът е, че той заминава след 1 месец и не знам как ще се справя. Понякога се държи страхотно, но понякога е много пестелив от към думи, ласки и въобще от към внимание. Милион пъти ми е казвал, че съжалява, че не ме сме се срещнали по-рано, че иска да прекарваме повече време заедно, че иска, когато замине, да отида при него, ако аз не съм можела, той щял да се връща по-често. Общо взето ситуацията е много сложна. Искаме се, а не можем да сме заедно.

Здравей,

Благодаря ти за дара на споделеното. От писмото ти усещам емоцията на влюбеността. Това е доста силна емоция, която е и толкова сладка и изпълваща ни с енергия и жизненост. Напълно естествено е в този период да искаш да сте повече време заедно. С оглед и на неговото заминаване, мога да си представя как всеки момент се цени още повече. Думите ти събуждат в мен усещането, че ти си по-ангажирана от двамата и по-готова да се впуснеш и отдадеш напълно, отколкото той.

Липсата на секс, както и думите му, че съжалява, че не сте се срещнали по-рано за мен са израз на колебание и предпазливост за впускане в повече дълбочина. Действията на мъжа говорят за неговата ангажираност и вътрешно желание в даден момент повече от неговите думи! Важно е да осъзнаем, че когато един мъж иска нещо достатъчно силно, той действа, ангажира се и е готов на много, за да го получи. А желанието на мъжа нараства спрямо енергията, усилията и ангажимента, които влага в жената до него.

При нас жените често не е така - ние даваме много, при много силна емоция или пък, когато много сме били неглижирани преди това, често без мъжа да е направил почти нищо за нас, освен да ни е казал красиви думи. И в този случай въпросът не е дали се искате, а колко силно се искате, какво си представяте като отношения, защото и двамата сте обвързани и на какво е готов той, за да сте заедно.

От твоето писмо усещам, че този мъж е склонен да остане в удобна ситуация, тоест има емоцията от възхищението и интереса на една влюбена жена и в същото време стабилността и опората, които идват от семейството. Често на такива мъже им е много трудно да се разделят със съпругата си, защото това коства много усилия, трудности, напрежение. Сложно е. Това е и причината да предпочитат да са в любовен триъгълник.

Това, което бих те поканила да опиташ, е да дадеш пространство на сърцето ти и на тялото ти да се балансират. Опитай се да си отговориш на въпросите: Тази силна емоция от какво ме откъсва да видя и да почувствам в моето семейство? Какво потискам в себе си и не изразявам към моя съпруг, което ми тежи и ме отблъсква от него?

"На любовницата си той бе описвал един семеен живот, който приличаше на затвор, а с това "да завършим живота си" тя откриваше, че в един друг свят, до който не и бе дал достъп, той продължаваше да се чувства съпруг на жена си и баща на децата си. Най-сетне другата – съперницата, омразната и заплахата – бе победила."Ерик-Еманюел Шмит

С обич,

Марина

#твоятлюбовенпсихолог

Марина е Любовен психолог. Нейните лични и групови програми помагат на силни и сърцати жени, да преодолеят бариерите си в обичането, да се свържат със сърцето и женската си енергия, за да привлекат подходящия мъж и да сътворят отношения с него изпълнени с близост и взаимност, където той им дава вниманието си, готов е да се ангажира и с него се чувстват #ценникрасивиобичани.

♥ Каня те да споделиш и своята история. Тук сме да те подкрепим с любящо сърце и грижа.

♥ Още насоки за любовния си живот, може да гледаш във видеото: 13 любовни въпроса и 13 Любовни насоки.

Общо коментари / 0 Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.