По женски

По женски: Емоционалната манипулация НЕ РАБОТИ!

  • По женски: Емоционалната манипулация НЕ РАБОТИ!
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 26.01.2018 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Здравей, Марина! От година съм щастливо обвързана, с моя приятел живеем заедно и много се разбираме и ни е много приятно заедно. Понякога имам чувството, че е сродната ми душа и съм много благодарна, че го срещнах. Усещам, че и той много ме обича. Проблемът при мен е, че има нещо във външния му вид, което на моменти много ме дразни и изнервя. Странното е, че се получава от време на време, но като го забележа и постоянно съм раздразнителна и се захващам, за какви ли не неща и се дразня с него. От началото като се запознах с него, това въобще не ми е правило впечатление, даже много се радвах, колко е красив, но постепенно все повече забелязвам неща, които не ми харесват във външния вид. Може би споделеното е малко странно и противоречиво, но наистина така го чувствам. В същото време не мога без него и много го обичам. Не искам тези неща, които споделих да се повтарят периодично и да се раздразвам и него да дразня с държанието си. Благодаря.

Здравей,

Благодаря ти за дара на споделеното. Писмото ти ме свърза с темата за критиката и изискванията, които са ни отправяли към нас и след това, ние към другите. Аз лично осъзнах, че много от нас сме преживяли критика от близките си и един натиск да сме идеални и представителни в очите на другите. Възпитани сме повече в ценене на мнението на другите, вместо ценене на личните си усещания, чувства, преживяване, ето защо ми се струва много нормално всъщност да има неща, които да те дразнят в мъжа до теб и в същото време да го обичаш.

Много хубаво би било партньорът ни е да идеален, да не ни дразни, да е всичко, което искаме от него. Но реалността е друга. От писмото ти не става ясно дали това нещо може да бъде променено – например стил на обличане или не може – например височина, раса. Ако не може, това, което питам моите клиентки, е следното: Можеш ли да живееш с това? И ако можеш, тогава когато се прояви тази част в теб, която започва да изисква и да критикува просто и кажи: Мога да живея с това! Имам всичко друго, което е важно за мен. Ако не можеш – защо оставаш?

Така, ако може да бъде променено има начин да повлияеш на партньора си, но това не означава, че той ще го направи. Важно е да осъзнаеш, че емоционалната манипулация НЕ РАБОТИ! За съжаление често нашите майки и бащи са прибягвали до нея и като деца ние не сме имали друг избор освен да се чувстваме виновни, да се подчиним, да се ядосаме и да го прикрием, защото тогава ние сме били малки и невинни. Прилагайки емоционална манипулация имай предвид, че най-вероятно твоят партньор ще се затвори, отдръпне, ядоса и ще се усети несигурен до теб, както и ти, когато си била малка. Действията ни имат последствия. Няма значение дали ни харесва, не ни харесва, какво искаме и какво не искаме. Това, което те каня да опиташ е да започнеш да му споделяш какво харесваш в него и колко ще е секси, ако си подкъси косата или си облече сако.

Взаимоотношенията искат работа и да сме съзнателни, грижовни, откровени и познаващи какво всъщност помага и ги заздравява. Това понякога означава да се научим да си слагаме граници на самите себе си и да се научим да разбираме тези части в нас, които са първични, критични и ранени.

С обич,

Марина

#твоятлюбовенпсихолог

Марина е Любовен психолог. Тя ти помага да осъзнаеш и преодолееш бариерите си в обичането, да се свържеш със сърцето, чувствата и женската си сила, за да привлечеш подходящия мъж и да сътвориш отношения с него изпълнени с интимност и взаимност, където той ти дава вниманието си, готов е да се ангажира и с него се чувстваш #ценнакрасиваобичана.

♥ Каня те да споделиш и своята история. Тук сме да те подкрепим с любящо сърце и грижа.

♥ Искаш ли още #любовнинасоки, ела във фейсбук групата Ценна|Красива|Обичана. Там има специални видеа и материали, с които да опознаеш повече себе си, мъжете и взаимоотношенията. Присъедини се безплатно ТУК или кликни на снимката отдолу.

Общо коментари / 0 Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.