По женски

По женски: Изневярата e зов за промяна

  • По женски: Изневярата e зов за промяна
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 13.10.2017 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Здравей, Марина. Oмъжена съм от 6 години, а от 19 години сме заедно. Имаме момченце на 6 години и момиченце, което вчера се роди. Преди 3 месеца, докато бях бременна, разбрах, че мъжът ми има друга жена, която е по малка от него с 13 години. Казах му да избира между мен и нея и той избра да остане със семейството си. Но след 10 дни разбрах, че има друга карта на оператор, на който има сметка и непрекъснато й звъни. Разбирам, че тази карта е на повече от година и че това се е случвало преди да забременея. Казах му, че или оставя нея, или нас. Оттогава този телефон не е пускан и е изключен. Но се измъчвам дали все още не се виждат и чуват, непрекъснато му проверявам сметките. Казва ми, че не е безотговорен родител и че никога няма да ни остави. Виждам, че се опитва да се върне към семейството си, но не мога да му вярвам. На моменти се държи странно сякаш има още връзка с нея. Какво да правя? Много съм объркана. Искам да спася брака си, но се питам дали има смисъл след като няколко пъти ме лъже дали няма да продължи да ме лъже.

Здравей,

Благодаря ти за дара на споделеното. Писмото ти ме докосна и съжалявам, че преминаваш през такъв труден момент, мога да си представя колко боли. Ценно е, че споделяш историята си, защото се намираш в много уязвима позиция, все пак си родила съвсем скоро и предполагам си изпълнена с много чувства и споделянето е това, което най-много помага в такива моменти.

Изневярата преминава през няколко етапа. Първият етап е шок, не мога да повярвам, че ми се случва на мен, едно рязко събуждане, как стана така, как се стигна до тук. След това идва гневът, разочарованието, обвинението: как можа да постъпиш така, аз ти се доверих, ти си чудовище, не искам повече да ме докосваш, не знам как ще продължим заедно. След това идва болката, обидата, страхът, вече нищо не е както преди, дори да се опитваме да бъде, не може да си затваряме повече очите.

Това, според мен, е функцията на изневярата, на третия: да ни отвори очите, да ни покаже, че в отношенията ни има пробойна, за създаването на която сме участвали двамата. Изневярата се случва първо в двойката и след това навън. Тя не винаги означава раздяла, но често е зов за промяна. И за да може да съхраниш брака си е нужно да си отворена, възприемчива да чуеш историята на другия, а това иска ПЪРВО да си дала достатъчно пространство на СЕБЕ СИ, на твоите чувства.

Не бързай. Дай си време да осъзнаеш какво се случва с теб. Насочи енергията си към себе си, към чувствата си. Ако имаш възможност си позволи лична консултация с психолог, добра практика е и да напишеш писмо на чувствата си: какво усещам в момента? На какво съм ядосана, гневна. От какво се страхувам. За какво ме боли. От какво имам нужда.

С обич,

Марина

#твоятлюбовенпсихолог

Марина е Любовен психолог. Тя ти помага да осъзнаеш и преодолееш бариерите си в обичането, да се свържеш със сърцето, чувствата и женската си сила, за да привлечеш подходящия мъж и да сътвориш отношения с него изпълнени с интимност и взаимност, където той ти дава вниманието си, готов е да се ангажира и с него се чувстваш #ценнакрасиваобичана.

♥ Каня те да споделиш и своята история. Тук сме да те подкрепим с любящо сърце и грижа.

♥ Искаш ли още #любовнинасоки, ела във фейсбук групата Ценна|Красива|Обичана. Там има специални видеа и материали, с които да разбереш повече себе си, мъжете и взаимоотношенията. Присъедини се безплатно ТУК или кликни на снимката отдолу.

 

 

Общо коментари / 0 Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.