По женски

По женски: Какво решение би взела Любовта?

  • По женски: Какво решение би взела Любовта?
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 19.05.2017 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Здравейте! От една година имам връзка с мъж от родния ми град, където не живея от 6 години. Работя в столицата, която се намира на около 400 километра от малкото провинциално градче Т. Нещата вървяха повече от добре, но в край на сметка се случи точно това, от което се опасявах. Разстоянието започна да си казва думата и постепенно се оказахме в капана телефонната любов. Така започнаха и караниците, нещо, което в първите 6 месеца беше абсолютно непонятно за двама ни. Искахме да живеем заедно, дори сме обмисляли по-сериозна крачка, но само на думи или по-скоро на желания. Ситуацията е следната: той има стабилна работа, с много добри доходи, като за целта пътува, когато е на смяна до един от по-големите градове в региона – Бургас. За сега няма никакво намерение да се премести в София, на първо място заради работата си, но и защото „София не му харесва и не би живял тук“. Друг негов довод е, че човек без висше образование трудно би си намерил висока платена работа в София. От друга страна аз съм в началото на кариерата си. Не, че се хваля, но се справям доста добре. Работя това, което ми харесва, и не мисля, че в провинцията имам голяма възможност за развитие в моята сфера, било то и в Бургас. Какво според вас е правилното решение в ситуацията?

Здравей,

Благодаря ти за дара на споделеното. От писмото ти усещам, че отношенията между вас достигат точка, в която, за да сте физически заедно, един от двама ви е нужно да смени своята среда. Аз вярвам, че любовта между двама се задълбочава и подхранва, когато тези двама са на място, където се чувстват добре и извън отношенията. Средата е много важна. Тя е източник на подкрепа, на разнообразие, на удовлетворение, дава опора и сигурност. Усещам, че между вас има желание и грижа един към друг и в същото време и двамата цените живота, който сте си изградили всеки в своя град.

От писмото ти разбирам, че ти харесва това, което правиш и предполагам, че си го постигнала с усилие и отдаденост. Напълно разбираемо е да искаш да си го запазиш и в същото време напълно разбираемо е да искаш да бъдеш с мъжа, който цениш и обичаш. Често в такива ситуации на избор се насилваме да вземем решението бързо и да има яснота. Помни, че сърцето е по-бавно от ума. То има нужда от повече време, от повече пространство, от повече тишина, от повече нежност.

Питаш ме, кое според мен е правилното решение. Аз лично вярвам в това, как е взето едно решение, от какво място: от място на страх, изискване, жертва или от място на любов, разбиране и приемане. За мен „правилно“ решение, е решение което вътре те отпуска и нямаш усещането за жертва и насилие върху себе си и другия. И ти и той имате право да живеете живота си по начин, който най-много ви вдъхновява и изпълва с радост. Любовта дава право и на двамата, тя не иска жертви и доказване.

Ето защо моята насока към теб е да си отговориш на въпроса: Какво решение би взела Любовта?

С обич,

Марина

#твоятлюбовенпсихолог

Марина е Любовен психолог. Нейните лични и групови програми помагат на силни и сърцати жени, да преодолеят бариерите си в обичането, да се свържат със сърцето и женската си енергия, за да привлекат подходящия мъж и да сътворят отношения с него изпълнени с близост и взаимност, където той им дава вниманието си, готов е да се отдаде и с него се чувстват #ценникрасивиобичани.

♥ Каня те да споделиш и своята история. Тук сме да те подкрепим с любящо сърце и грижа.

♥ Разбери кои 4 ключа ще ти помогнат да извървиш пътя от жена, която привлича мъже, които не я ценят и не са готови да се отдадат до жена, която има мъж до себе си, който е любящ и готов да се ангажира.

Общо коментари / 0 Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.