По женски

По женски: Каквото е вътре във връзката ти е вътре и в ТЕБ

  • По женски: Каквото е вътре във връзката ти е вътре и в ТЕБ
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 27.04.2018 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Здравей, имам връзка от няколко години и в началото бяхме много щастливи. Но напоследък нещата хич не вървят между нас, няма никакво развитие. Проблемът е, че май имам чувства към брат му, а смятам, че и той не е безразличен към мен. Не знам как да постъпя.

Здравей,

Благодаря ти за дара на споделеното. Всяка връзка в началото е щастлива. Биологически сме устроени така и това е естествен процес на ухажването, привличането, стимулирането на близостта. В този период близостта и желанието се случват естествено, имаш чувството за лекота и забелязваш всичко, което е общо между вас и често странностите на другия, дори са ти симпатични.

След всяко щастливо начало идва и задълбочаването на отношенията, срещата с различията, срещата с личната ни способност да изграждаме интимност, със страховете ни от близост, с неразрешените ни болки от миналото и всъщност точно в този период е важно да се включим в изграждането на тази интимност с осъзнаването, че връзката се създава от двамата, а не е естествен процес. Представи си го като градина. В началото всичко е цъфнало, цветно, ароматно, няма бурени и след това цветовете започват да изсъхват, бурените се появяват и нещата не са вече така красиви. Щастливата връзка иска грижа. Иска да отиваш и да се грижиш за почвата, за бурените и да приемеш, че ще има период, в който цветята ще изсъхнат.

Често точно в този период натрупваме много огорчение, разочарование, избуяват нашите съмнения за другия. Важно е в този момент да общуваме със себе си и с мъжа до нас. Преди да действаме извън връзката е ценно да сме осъзнати какво става вътре в нея, какво е чувството ми вътре и как се е стигнало до този момент. Важно е да запомним, че каквото е вътре във връзката, е вътре и в нас и дори да сменим мъжа, често нещата се повтарят.

Това, което те каня, е да бъдеш честна със себе си и да си отговориш на въпросите: Имам ли натрупана обида към мъжа до мен? Какво задържам в себе си и не му го споделям от страх, че ще стане по-лошо? Как общувам с мъжа до мен – критикувам ли го, изисквам ли от него, нападам ли го? Каква е причината за това? От какво имаш нужда? На какви важни за теб нужди партньорът ти не ти откликва? Как изразяваш нуждите си пред мъжа до теб?

Каня те да бъдеш любопитна със себе си. Вярвам, че всичко има причина, но иска време и търпение да се осъзнаеш и разбереш. Не бързай. Решението започва с оставането и опознаването на себе си, с вникването в твоя вътрешен свят.

С обич,

Марина

#твоятлюбовенпсихолог

Марина е Любовен психолог. Тя ти помага да осъзнаеш и преодолееш бариерите си в обичането, да се свържеш със сърцето, чувствата и женската си сила, за да привлечеш подходящия мъж и да сътвориш отношения с него изпълнени с интимност и взаимност, където той ти дава вниманието си, готов е да се ангажира и с него се чувстваш #ценнакрасиваобичана.

♥ Каня те да споделиш и своята история. Тук сме да те подкрепим с любящо сърце и грижа.

♥ Искаш ли още #любовнинасоки? Добре дошла на 3 май, 20:00 – 21:30 на безплатния уебинар: 4 ключа да отвориш сърцето си и да привлечеш подходящия мъж. Кликни на снимката, за да се регистрираш и да получиш линк.

Общо коментари / 0 Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.