По женски

По женски: Когато даваш повече, отколкото мъжа, той ще дава по-малко

  • По женски: Когато даваш повече, отколкото мъжа, той ще дава по-малко
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 29.07.2017 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Здравейте, имам връзка от няколко месеца, търсеше ме, излизахме, ходихме почти навсякъде заедно, чувахме се всеки ден, нормална двойка... От известно време почна да пише и да звъни по-рядко, да е изморен и зает, но както казвате - 2-3-4-5 дни ги приемах за нормално пространство, особено след като нощувах в тях няколко дни подред. Не мога да разбера аз ли почнах да му ставам по-удобна, загуби интерес ли и поради каква причина той нямаше това желание да прекарваме време заедно. Когато аз предлагах срещи, все не му беше удобно или пък в редките случаи, в които излизахме, не правихме вече никакви планове къде ще ходим и какво ще правим в бъдеще. Естествена моя реакция беше да се сърдя и да му казвам, че искам да прекарваме повече време заедно и докато се усетя май бяхме се отдалечили още повече, аз все се сърдих, той все по-рядко ми се радваше - нямаше вече милите думи, случайните обаждания през деня и дните от незвънене от 3-4 дни скочиха на повече.

В последната наша среща поговорихме и му казах, че от него искам само да си спазва думата и да се чуваме по често и че искам да го виждам по-често, че не искам други мъже и че той ми е важен и ако не е взаимно и споделено, вече просто да ми каже, а не да ме избягва. Той каза, че няма подобно нещо, каза че му е много хубаво с мен. През следващите няколко дни реших да предприема тактиката да не мрънкам, а да бъда разбрана - например: "Имах много работа", аз - да, добре разбирам, "Няма да можем днес да се видим", аз - няма проблем, разбирам. Обажданията от негова страна зачестиха отново почти всеки ден с леки, неангажиращи разговори до една вечер, в която му звънах, той не ми вдигна, после ми написа, че ше ми позвъни малко по-късно, така и не го направи. Този път реших да не го търся и да не пиша, а да видя какво ще се случи - и се случи, че вече близо месец нямам никаква новина от него. Ясно ми е, че щом не ме търси не иска контакт с мен, но пък на мен ми е интересна причината на това отдръпване и как аз съм я провокирала, с кое мое поведение. Следва и не по-малко важен момент - ако някога реши да се върне, как точно да поставя условията на това, че или ще е ангажиран с мен, или по-добре да нямам нищо с него. Това положение категорично не бих го търпяла и занапред и се чудя как точно да му го кажа, за да бъде по-сериозен и ангажиран (всъщност какъвто си беше). Благодаря за помощта!!

Още един въпрос, ако мъжът е изгубил интерес, тръпката, химията, както най-вероятно е към мен, мислите ли, че с открити разговори нещо може да се постигне или някакви женски хитринки биха били по-полезни, за да направи пак крачка към нас - говоря за това да не сме на разположение, да не му мрънкаме защо не намира време за нас и т.н..

Здравей,

Благодаря ти за дара на споделеното. Усещам, че много си дала от себе си в тези отношения, че си търсила и пробвала различни поведения, с които да привлечеш и задържиш този мъж близо до теб. Мога да си представя, колко е изморително и понякога объркващо да си в такава ситуация. От писмото ти усещам, че си прочела материала от миналата седмица По женски: Приеми думите на мъжа за истина и ще си спестиш много болка, който е свързан и с твоя въпрос.

Ето защо тук искам да обърна внимание на следното: Повечето мъже не се чувстват обвързани с една жена за няколко месеца. От твоето писмо имам усещането, че за теб си била във връзка с този мъж, но дали за него е било така? Имам усещането (разбира се може и да греша), че си очаквала да се ангажира, само защото ти си се ангажирала. Мъжете се ангажират, когато печелят жената до себе си, когато полагат усилия за нея, когато инвестират енергията си към нея. Често когато не сме получили емоционално внимание и грижа като малки момичета, малко внимание и отношение от страна на мъжа ни е достатъчно, за да започнем да му даваме и да си представяме, че отношенията ни са по-сериозни, отколкото са при него.

Като цяло от писмото ти усещам, че ти си тази, която го печели. По този начин мъжът става важен за теб, но не и ти за него. Това често ни огорчава и наранява. Запомни, че когато даваш повече отколкото дава мъжа, той ще дава по-малко. Неговата любов пораства, когато се грижи за ТЕБ. В този случай е добре да насочиш вниманието си към себе си и към изграждането на вътрешна сигурност и вяра в теб самата и твоята ценност, като жена. Нужно е да си позволиш да получаваш мъжко внимание и енергия, само защото си ТИ. Колкото и стратегии да прилагаме в отношенията си, без да сме ценящи и приемащи себе си, ще продължаваме да оставаме в отношения, които не ни дават това, от което имаме нужда и ще се отдаваме твърде бързо при най-малко внимание и грижа.

Вярвам, че като жени е нужно да имаме отношение към себе си на скъпа и ценна. Нашата енергия е скъпа и ценна и я даваме, когато виждаме, че мъжът се приближава към нас с действия и желание, когато инвестира своята енергия ПОСТОЯННО И РЕГУЛЯРНО.

Нашата задача е да ПРИЕМАМЕ и да сме БЛАГОДАРНИ. Важно е да осъзнаем, че мъжът НЕ се стимулира от критика, цупене и мрънкане. Това, което го вдъхновява да дава повече е жената да бъде щастлива, с това което той осигурява за нея и в същото време да умее да МОЛИ (а не изисква, заповядва и очаква) и споделя своите нужди и желания.

Никой не е длъжен на никой, но този който го е грижа за нашите нужди в бъдеще е този, който ни обича.

С обич,

Марина

#твоятлюбовенпсихолог

Марина е Любовен психолог. Нейните лични и групови програми помагат на силни и сърцати жени, да преодолеят бариерите си в обичането, да се свържат със сърцето и женската си енергия, за да привлекат подходящия мъж и да сътворят отношения с него изпълнени с близост и взаимност, където той им дава вниманието си, готов е да се ангажира и с него се чувстват #ценникрасивиобичани.

♥ Каня те да споделиш и своята история. Тук сме да те подкрепим с любящо сърце и грижа.

♥ Още по темата гледай във видеото ми: Ако го правя щастлив, няма да си тръгне, като кликнеш ТУК или на снимката.

 

 

Общо коментари / 0 Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.