По женски

По женски: Любовните отношения ни свързват с най-интимните ни рани

  • По женски: Любовните отношения ни свързват с най-интимните ни рани
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 17.11.2017 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Здравейте Марина, искам да попитам дали е възможно да върнеш някого, от когото си си тръгнал преди 3 месеца? С дете на 8 години и 10 години зад гърба си в брак с този човек. Беше ме ядосал и в ярост събрах багажа и тръгнахме,но искам да си го върнем. Дори го попитах - но той каза, че вече няма как?! Моля за съвет.

Здравей,

Благодаря ти за дара на споделеното. Представям си колко ти е трудно в този момент. Писмото ти е кратко и в същото време усещам, разбира се мога и да греша, че за да си тръгнеш по този начин отношенията са ви изпълнени с много емоции, интензитет и крайни решения. Често, когато сме в такава връзка, се чувстваме много обидени, лишени от важни нужди и често се чувстваме отхвърлени или изоставени. Това се случва и с партньора до нас и съответно в един момент взаимно започваме да се нараняваме още повече.

Напълно е естествено да се чувстваме наранени, обидени, гневни, когато не получаваме това, от което имаме нужда и когато се съмняваме в добротата и любовта на партньора до нас. И в същото време това, което разрушава отношенията е, че ни е трудно да поемем отговорност за своето участие в ситуацията и обвиняваме изцяло партньора и очакваме той да се промени, да спре да прави нещо или да започне да се сеща за нещо, ако ни обича.

За съжаление няма лесно решение на любовните ни ситуации. Това, което може да ти помогне, е да се погрижиш за емоциите си. Да се насочиш да опознаеш себе си и да разбереш историята на твоята ярост и как участваш в този процес. Какво ти е трудно да споделяш с мъжа до теб? На какво си казала Да, а вътре си крещяла Не? От колко време носиш в себе си тази ярост? Кога за първи път се почувства така?

Важно е да запомним, че любовните отношения ни свързват с най-интимните ни рани, преживяваме силни чувства на уязвимост, разголеност, срещаме се с несъвършенствата си и често ни е трудно да се погрижим за себе си и да си дадем разбиране, любов, приемане, особено, когато сме научени да се изоставяме, отхвърляме, срамуваме.

"Силата, която жената притежава, и която връзката трябва да притежава, е тази на дървото – дори ветровете да го огъват и брулят, то е достатъчно гъвкаво, за да устои на порива им. Ще се огъва напред и назад, но няма да се пречупи. Сила и гъвкавост, еластичност, чувствителност – способност да бъдеш буден и осъзнат за това, което се случва около теб. Някои хора може да имат нужда от помощ да се научат да го правят. Дълбоко в себе си много хора са вече пробудени за чувствата си, но не знаят как да ги изразят. Точно по тази причина способността да се учим е толкова важна." Клариса Пинкола Естес

 

С обич,

Марина

#твоятлюбовенпсихолог

Марина е Любовен психолог. Тя ти помага да осъзнаеш и преодолееш бариерите си в обичането, да се свържеш със сърцето, чувствата и женската си сила, за да привлечеш подходящия мъж и да сътвориш отношения с него изпълнени с интимност и взаимност, където той ти дава вниманието си, готов е да се ангажира и с него се чувстваш #ценнакрасиваобичана.

♥ Каня те да споделиш и своята история. Тук сме да те подкрепим с любящо сърце и грижа.

♥ Искаш ли още #любовнинасоки, ела във фейсбук групата Ценна|Красива|Обичана. Там има специални видеа и материали, с които да опознаеш повече себе си, мъжете и взаимоотношенията. Присъедини се безплатно ТУК или кликни на снимката отдолу.

Общо коментари / 0 Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.