По женски

По женски: Любовта не е достатъчна, за да имаш щастливи отношения

  • По женски: Любовта не е достатъчна, за да имаш щастливи отношения
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 02.04.2018 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Здравей, Марина. Имах 10-годишна връзка, която беше в застой и точно тогава го срещнах - преди 6 месеца. Оставих дългогодишния си партньор заради него. Сега сме заедно. Живеем заедно от 6 месеца. Много се допълваме, обичаме и разбираме. Чувствам се по-жива и по-щастлива от всякога. Но започваме да се опознаваме, да показваме черти от характерите си, които много ме объркват. Той живее ден за ден. Работи. И пътува доста често в провинцията при семейството си (винаги ходим заедно). Аз искам да си създадем наши навици, да си направим наш дом. Да прекарваме празниците у дома двамата. Страх ме е да му го кажа, защото са минали едва 6 месеца. И двамата сме на 28 години и дори искаме семейство. Той не показва, че се интересува от нищо. Вижда, че се справям сама и ми казва: "Ако имаш нужда от нещо, ще ми кажеш". Но жените все искаме да сме разбрани, без да казваме нищо. Рутината ни погълна много бързо - работа, прибираме се, вечеряме и лягаме пред телевизора. Много рядко нещо различно. Страх ме е, че така ще е винаги. Моля за съвет. Просто той не е мъжът за мен или трябва още време за тази връзка? Благодаря ви!

Здравей,

Благодаря ти за дара на споделеното. Поздравявам те за смелостта да последваш сърцето си и да не се отказваш от щастие в любовта. Разбирам какво да е да си тръгнеш от дълга връзка и иска мнго смелост и грижа към теб. Това, което забелязвам в писмото ти е, че очакваш връзката ти да е хармонична и топла, без да участваш. Много е важно да осъзнаеш, че ЛЮБОВТА не е достатъчна, за да имаш хармонични и щастливи отношения. Представи си го така, ти може да обичаш едно цвете много и да отиваш всеки ден при него и да му казваш, че го обичаш, но ако не го поливаш, ако не се грижиш за него, то ще загине. Същото важи и в любовните отношения. Колкото и един мъж да е подходящ за нас, без да полагаме грижа за връзката си, тя ще загине.

Една важна грижа за хармоничните отношения е откритото и топло споделяне и общуване с мъжа. Това означава да си свързана с нуждите си, с това, което те прави щастлива и да ги споделяш открито на мъжа до теб. От писмото ти разбирам, че това ти е трудно и както споделяш, те е страх да говориш с него.

Обаче, колкото повече се стремим да угодим на мъжа, да скриваме своите нужди и чувства и най-вече да се стремим да не му тежим, толкова повече намалява страстта и обичта във връзката, ние започваме да се бунтуваме и да губим уважението към мъжа и към себе си. Започваме да се съмняваме в мъжа и в избора си.

Ето защо моята насока към теб е да си любопитна от какво се страхуваш всъщност. Че няма да ти откликне? Че ще те отхвърли? Ако погледнеш към живота си, ти вече си била отхвърляна, неглижирана, изоставяна и си оцеляла. Преминала си през много страшни места и си продължила напред. Най-страшното е зад гърба ти.

Каня те да поемеш риска и да му споделиш своите желания и нужди. Довери се, че ако си важна за мъжа, той ще иска да те чуе и да ти даде това, което е важно за теб, ако е в състояние.

С обич,

Марина

#твоятлюбовенпсихолог

Марина е Любовен психолог. Тя ти помага да осъзнаеш и преодолееш бариерите си в обичането, да се свържеш със сърцето, чувствата и женската си сила, за да привлечеш подходящия мъж и да сътвориш отношения с него изпълнени с интимност и взаимност, където той ти дава вниманието си, готов е да се ангажира и с него се чувстваш #ценнакрасиваобичана.

♥ Каня те да споделиш и своята история. Тук сме да те подкрепим с любящо сърце и грижа.

♥ Искаш ли още #любовнинасоки? Ела във фейсбук групата Ценна|Красива|Обичана. Там има специални видеа и материали, с които да опознаеш повече себе си, мъжете и взаимоотношенията. Присъедини се безплатно ТУК или кликни на снимката долу.

Общо коментари / 0 Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.