По женски

По женски: Мъжете остават при жени, които събуждат в тях усещане за мъж

  • По женски: Мъжете остават при жени, които събуждат в тях усещане за мъж
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 23.02.2018 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Здравей, Марина! Имам прекрасни взаимоотношения с мъжете, но винаги ме възприемат само като приятелка. Грижа се за външността си и имам професия. Мисля, че съм интересна. Но винаги ми казват, ти си мило и добро момиче, но те възприемам само като добра приятелка. Какво да правя? Благодаря!

Здравей,

Благодаря ти за дара на споделеното. Мога да си представя какви чувства събуждат подобни ситуации, на неразбиране, разочарование, обърканост. Подобни ситуации могат да ни заблудят, че мъжете харесват "лошите момичета", но това също не е пълната истина. Мъжете харесват и остават при жени, които събуждат в тях усещане за мъж, чрез отвореност, игривост, приемане, доверие и чрез ясно заявяване на жената на това, което харесва и това, което не харесва. Тук не става въпрос нито да си добро момиче, нито да си кучка, тук става въпрос да си в женската си сила, да се доверяваш и в същото време да почиташ нуждите и желанията си, да се изразяваш и да си свързана с вътрешната си сила, която ти помага да казваш ясно и категорично НЕ и ДА.

Това върху, което те каня да обърнеш внимание, е с каква енергия се появяваш пред мъжете: закрилническа, разбираща, като на майка/психолог или като жена. Моето усещане е, че с лекота даваш разбиране, подкрепа, грижа, което носи едно майчинско усещане около теб. Усещам също, че сякаш си се научила да се бориш за вниманието на мъжа, да му показваш, че на теб може да се разчита, че ти си "готина", а не от онези "лигави и изискващи" жени.

Важно е да осъзнаем, че всяко семейство има вярвания за мъжкото и женското и как ще се преживяваме и показваме като жени, зависи първо от отношението, което нашите майки ни показват и вярванията, които те носят за себе си. Каня те да изследваш вярванията ти за женското и какво отхвърляш и не си позволяваш като жена?

Практика, която може да ти помогне, е да се изправиш пред огледалото и да си кажеш: Аз съм Жена. Приемам и ценя моята женска природа. Харесвам и обичам в себе си като жена... и изреди какво харесваш и обичаш. Помисли и над това, какво не си позволяваш да изразяваш пред мъжете: да казваш какво не ти харесва, да имаш свои стандарти или пък да не се съгласяваш на всичко, само за да не ги нараниш. Ти имаш право на своите лични предпочитания, на своите лични възгледи и може би е дошло време, в което да се разграничиш от възгледите на твоята майка.

Имай търпение към себе си и помни, че това е дълбок и дълъг процес.

"Единственият начин да поддържаме връзката си с дивото е да се вслушваме в истинските си желания. Това е отделянето на маковото семе от пръстта. (…) Когато сме свързани с инстинктивната си Същност, с естествената, дива душа на женствеността, ние плъзгаме поглед пред себе си и казваме: "За какво съм гладна?". Без да гледаме нищо външно, ние се обръщаме към себе си и питаме: "За какво копнея? Какво искам в момента?” (…) Налага се да го потърсим – понякога доста дълго. Но накрая ще го открием и ще се радваме, че сме се посъветвали с по-дълбоките си желания." Клариса Пинкола Естес

С обич,

Марина

#твоятлюбовенпсихолог

Марина е Любовен психолог. Тя ти помага да осъзнаеш и преодолееш бариерите си в обичането, да се свържеш със сърцето, чувствата и женската си сила, за да привлечеш подходящия мъж и да сътвориш отношения с него изпълнени с интимност и взаимност, където той ти дава вниманието си, готов е да се ангажира и с него се чувстваш #ценнакрасиваобичана.

♥ Каня те да споделиш и своята история. Тук сме да те подкрепим с любящо сърце и грижа.

♥ Искаш ли още #любовнинасоки, ела във фейсбук групата Ценна|Красива|Обичана. Там има специални видеа и материали, с които да опознаеш повече себе си, мъжете и взаимоотношенията. Присъедини се безплатно ТУК или кликни на снимката долу.

https://i.actualno.com/actualno_2013/upload/2018/02/23/0505683001519379494_big.jpg

 

Общо коментари / 0 Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.