Quantcast

По женски

По женски: Мъжът НЕ СЕ БОРИ С жената до него, той се БОРИ ЗА ЖЕНАТА до него!

  • По женски: Мъжът НЕ СЕ БОРИ С жената до него, той се БОРИ ЗА ЖЕНАТА до него!
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 17.02.2017 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

В личната си и групова практика често жените ми споделят, че се чувстват отчуждени, неудовлетворени, ядосани, изморени в отношенията си с мъжете. Споделят ми как мъжа до тях губи инициатива или въобще не я е показвал още от началото, как чувстват вътрешно напрежение, когато са около мъж, който харесват. Споделят ми, че когато искат от мъжа повече внимание и отношение, той се отдръпва и дистанцира и това още повече ги наранява и обърква. Познавам много добре тези ситуации и чувствата, които провокират в женското сърце.

Често в тези ситуации съм си мислила или трябва да се разделим и не сме един за друг или пък съм се успокоявала с думите, еми те мъжете са такива, не може да очакваш да са чувствителни или сигурно ми има нещо, и само ако го излекувам, отключа, те ще правят това, което желая. Звучи ли ти познато?

Днес вярвам, че има различен път, който всъщност те приближива да имаш отношения, в които мъжът да откликва на женските ти нужди от близост, свързване, романтика.

Нужно е да спреш да правиш едно единствено нещо: да спреш да се преработваш в отношенията ти с мъжете!

Какво е да се преработваш в отношенията ти с мъжете?

Ти се преработваш, когато ДАВАШ ПОВЕЧЕ отколкото ТОЙ ТИ ДАВА в отношенията. Когато твоята енергия изтича към него, но ти не усещаш неговата да тече към теб, като няма нужда да прави точно това, което правиш ти. Просто усещаш, че е насочен да ти дава.

Преработването изглежда по следния начин:

1. Фокусът ти е предимно насочен върху другия. Постоянно си мислиш дали те харесва, какво да направиш, за да те хареса и пропускаш да се запиташ ти как се чувстваш в тези отношения.

2. Постоянно си в контакт с неговите чувства и нужди, до степен твоите да останат нечути и да вземаш решения, които да са в полза, защита и грижа изцяло към другия.

3. Заслужаваш любовта му с постоянни действия и грижа. Чувстваш се недостатъчна сама по себе си. Сякаш в теб има един глас, който постоянно ти нашепва, че е нужно да се стараеш и активно да заслужиш любовта си. Постоянно си активна, ти измисляш всички дейности, ти се грижиш за романтиката в отношенията, ти планираш къде да почивате заедно.

4. Ти си тази, която постоянно го пита как се чувства, от какво има нужда, всичко между нас добре ли се развива, предлагаш му масаж, дори може би плащаш сметките и го издържаш изцяло.

Менделеев е казал няма вредни вещества, има вредни количества. Всичко е в дозата. Твърде много даване и твърде малко получаване разбалансират твоите отношения, отнемаш активността на мъжа до теб и на него му остава да бъде пасивен. Представи отношенията като кола и ти си на шофьорското място твърде дълго време и мъжът няма възможност да държи волана. Това всъщност го отблъсква от теб и той започва да се бунтува и всъщност става все по-пасивен. И все пак ти си тази, която не пуска волана!

Честа грешка, която жените допускаме е, че си мислим, че ако мъжът ни обича и цени, той ЩЕ НАСТОЯВА, ЩЕ НИ ПРЕСИРА да напуснем шофьорското място, за да кара (дава той), но всъщност така би постъпила ЕДНА ЖЕНА, спрямо друга ЖЕНА! Замисли се над това.

Мъжът НЕ СЕ БОРИ С жената до него, той се БОРИ ЗА ЖЕНАТА до него!

Той и дава това, което я прави ЩАСТЛИВА. Знам, че в този момент може да ти е трудно да повярваш в тези думи. Разбирам те и аз дълго време не вярвах. Днес знам от личен опит, че това е така. Днес знам, че мъжете и жените сме различни и че твърде дълго време съм искала мъжа да се държи като жена и да постъпка така, както аз бих постъпила.

Важно е да запомниш, че мъжът откликва на отношението, което жената има към себе си! Ето защо е важно да цениш себе си и да откликваш на вътрешните си нужди и чувства. Той няма да се бори с твоето ниско самочувствие или пренебрегване и няма да те последва, ако го критикуваш или му се жалваш безпомощно или изискваш от него.

Ето какво ти предлагам да направиш вместо това:

1. Направи си списък как се преработваш в отношенията ти с мъжете. Къде даваш твърде много и какво ти липсва, какво не получаваш в отношенията си с тях/него. От какво имаш нужда!

2. Обърни внимание колко често ПИТАШ мъжете в твоя живот или настоящия партньор как се чувства, от какво има нужда. Спри да си АКТИВНА и се ОТПУСНИ, наблюдавай, остани отворена да получаваш, облегни се назад. Дай въздух в отношенията си с мъжа. Доверими се така, той ще започне да те ПИТА ТИ как се чувстваш! Точно така! Сега дишай и остани с чувствата си и нуждите си. Насочи активността си навътре към теб, към това да си напълно наясно от какво имаш нужда ТИ и просто помоли своя партньор. Искаш ли да знаеш какво вдъхновява мъжа да откликва на твоите нужди и молба и какво го отблъсква и затваря, кликни тук.

3. Разобличи страховете си. Задай си въпроса: Ако аз не го направя, тогава...В отговора на този въпрос се крият твоите страхове, твоите ограничаващи вярвания по отношение на мъжете. Важно е да ги осъзнаеш, защото те са тези, които ти създават трудностите в любовта и те отдалечават от споделен и взаимен съюз с мъжа до теб или от привличането на подходящия партньор.

4. Свържи се с даровете, които носиш като жена. Запомни, че ако ти не цениш себе си, мъжът до теб няма да се бори с твоето отношение към теб, няма да те убеждава в обратното, а ще откликва на твоето отношение и в даден момент също ще спре да те цени или да бъде активен, което те изпълва с чувство на умора, възмущение, отчуждение и гняв.

Вярвам, че най-големият подарък, който може да направиш за отношенията си е да си любопитна към себе си и да изследваш себе си и вътрешните си, лични механизни на привличане и изграждане на съюз с мъжа до теб.

С обич,

Марина

Марина е Любовен психолог. Нейните лични и групови програми помагат на развиващи се и сърцати жени, да преодолеят бариерите си в обичането, да се свържат с дарбите, силата и красотата си, за да привлекат подходящия мъж и да сътворят отношения с него изпълнени с близост и взаимност, където той ги разбира, готов е да се развива и с него се чувстват ценни|красиви|обичани.

П.П  Сподели на близките на сърцето си и бъди част от жените, които вдъхновяват жени. Каня те да споделиш и своята история. Тук сме да те подкрепим с любящо сърце и грижа.

П.П Запознай се с мен и ме усети, като изгледаш записа на безплатния уебинар: 3 стъпки да отключиш женската си енергия. Последвай линка: eepurl.com/cxUIYL

Общо коментари / 0 Напиши коментар
Твоят коментар
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.