По женски

По женски: Мъжът влиза в отношения вече решил какво иска

  • По женски: Мъжът влиза в отношения вече решил какво иска
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 27.10.2017 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Здравей! Имам един въпрос. От две години насам нямам сериозен приятел, а бих искала да имам. Но харесвам един мъж, който не е в България и сме в много охладнели отношения. Как да разбера дали той е изпитвал нещо към мен и как мога да го върна обратно? С него се запознахме, излизахме няколко пъти, но се разделихме!

Здравей,

Благодаря ти за дара на споделеното. Ценно е, че чуваш нуждата си от близост и интимност. Вярвам, че тя е естествена в женската ни природа и понякога поради болезнен опит се откъсваме от нея и дори не искаме да я виждаме и признаем. Така че аз лично се радвам, когато е заявена открито и простичко. Един от най-ясните начини за общуване са действията. След като един мъж те е поканил на среща няколко пъти, значи те харесва достатъчно, за да предприеме крачка за опознаване. ТОЧКА! Много е важно жените да се отпуснем и да приемем това.

Друго важно нещо е жените да се откажем от идеята, че може да правим каквото си поискаме с мъжете и да си създаваме илюзията, че решим ли нещо то ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще се случи и то КАКТО АЗ ИСКАМ! Споделям това с най-сърдечни чувства, защото добре познавам това състояние, в което си мисля, че след тренинг или практика ще съм усвоила стратегии, с които мъжете ще са ми като отворена книга и ще правят каквото поискам.

Ето защо те каня да бъдеш любопитна към себе си и какво се е случило с теб по време на срещите ти с този мъж, как си обясняваш раздялата ви, какво сте си споделили един на друг като ценности за взаимоотношенията и на какъв етап е всеки от вас. Много трудно за нас жените е да допуснем, че мъжът влиза в отношения с жената ВЕЧЕ РЕШИЛ какво иска: нещо неангажиращо, забавно или пък е отворен за изграждане на дългосрочни отношения, интимност, семейство. Това означава, че това каква жена си ти, как се държиш на срещата и какво споделяш няма да отключи в него желанието за обвързване. Той или влиза с това желание, или не! И вече ако е с това желание, разбира се, е важно как се чувства с теб, ти как откликваш на него, каква енергия създавате заедно, има ли привличане. Това е важно и за жената.

Ето защо след като сте се разделили и той не ти пише, не общува, не извървява ДЕЙСТВИЯ към теб това означава, че или не сте подходящи един за друг, или той не е отворен към интимност, или ти не си готова за интимни отношения. Това НЕ означава, че ти в нещо си сгрешила. Често една част от нас копнее, желае близост, вярва в любовта, но на едно по-дълбоко ниво идеята за интимност и близост ни плаши и несъзнателно се затваряме и отблъскваме мъжа.

Това може да е добра възможност да опознаеш повече себе си, да се свържеш с тази част в теб, която се страхува, или е много наранена, или е лоялна към някой от семейството ти. Каня те да си зададеш въпросите, ако искам връзка, а нямам, какви са причините, на кого съм обидена, от какво се страхувам, към кого съм лоялна.

Имай търпение в процеса да разбереш отговорите. Нашето сърце има нужда от повече приемане, разбиране, грижа, изслушване.

С обич,

Марина

#твоятлюбовенпсихолог

Марина е Любовен психолог. Тя ти помага да осъзнаеш и преодолееш бариерите си в обичането, да се свържеш със сърцето, чувствата и женската си сила, за да привлечеш подходящия мъж и да сътвориш отношения с него изпълнени с интимност и взаимност, където той ти дава вниманието си, готов е да се ангажира и с него се чувстваш #ценнакрасиваобичана.

♥ Каня те да споделиш и своята история. Тук сме да те подкрепим с любящо сърце и грижа.

♥ Искаш ли още #любовнинасоки, ела във фейсбук групата Ценна|Красива|Обичана. Там има специални видеа и материали, с които да опознаеш повече себе си, мъжете и взаимоотношенията. Присъедини се безплатно ТУК или кликни на снимката отдолу.

Общо коментари / 0 Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.