По женски

По женски: Не може да накараш един мъж да се ангажира

  • По женски: Не може да накараш един мъж да се ангажира
    Дата:
Дата: 08.09.2017
Iwoman.bg

Здравейте, имам връзка от няколко месеца, търсеше ме, излизахме, ходихме почти навсякъде заедно, чувахме се всеки ден, нормална двойка... От известно време почна да пише и да звъни по рядко, да е изморен и зает, но както казвате 2-3-4-5 дни ги приемах за нормално пространство, особено след като нощувах в тях няколко дни подред. Не мога да разбера аз ли почнах да му ставам по-удобна, загуби интерес ли и поради каква причина той нямаше това желание да прекарваме време заедно. Когато аз предлагах срещи, все не му беше удобно или пък в редките случеи в които излизахме не правихме вече никакви планове къде ще ходим и какво ще правим в бъдеще. Естествена моя реакция беше да се сърдя и да му казвам че искам да прекарваме повече време заедно и докато се усетя май бяхме се отдалечили още повече,аз все се сърдих той все по рядко ми се радваше-нямаше вече милите думи, случайните обаждания през деня и дните от незвънене от 3-4 дни скочиха на повече.

В последната наша среща поговорихме и му казах че от него искам само да си спазва думата и да се чуваме по често и че искам да го виждам по често, че не искам други мъже и че той ми е важен и ако не е взаимно и споделено вече просто да ми каже, а не да ме избягва. Той каза, че няма подобно нещо, каза че му е много хубаво с мен. През следващите няколко дни аз реших да предприема тактиката да не мрънкам,а да бъда разбрана-например имах много работа аз-да добре разбирам, няма да можем днес да се видим-аз няма проблем разбирам. Обажданията от негова страна зачестиха отново почти всеки ден с леки, неангажиращи разговори до една вечер, в която му звъннах, той не ми вдигна, после ми написа, че ше ми позвъни малко по късно, така и не го направи. Тоя път реших да не го търся и да не пиша, а да видя какво ще се случи-и се случи, че вече близо месец нямам никаква новина от него. Ясно ми е,че щом не ме търси не иска контакт с мен, но пък на мен ми е интересна причината на това отдръпване и как аз съм я провокирала, с кое мое поведение.

Следва и не по-малко важен момент ако някога реши да се върне как точно да поставя условията на това, че или ще е ангажиран с мен или по-добре да нямам нищо с него.Това положение категорично не бих го търпяла и занапред и се чудя как точно да му го кажа, за да бъде по сериозен и ангажиран(всъщност какъвто си беше). Благодаря за помощта!! Още един въпрос ако мъжа е изгубил интерес, тръпката, химията както най-вероятно е към мен, мислите ли че с открити разговори нещо може да се постигне или някакви женски хитринки биха били по-полезни, за да направи пак крачка към нас-говоря за това да не сме на разположение, да не му мрънкаме защо не намира време за нас и т.н...

Здравей,

Благодаря ти за дара на споделеното. Мога да си представя колко си разочарована и объркана от ситуацията. Определено мъж, когото харесваш и за когото си положила усилия, да изчезне така може да събуди чувства на отхвърляне, изоставяне, а това боли. От писмото ти усещам, че си чувствителна жена, със силен фокус върху взаимоотношенията. Предполагам, че влагаш много енергия, когато си с един мъж, много го мислиш, силно искаш да сте заедно, бързо се отдаваш и привързваш. Усещам, че се ангажираш с цялата връзка и предполагам си в постоянно напрежение, дали правиш нещата правилно и каква стратегия да опиташ, за да го задържиш.

Тази енергия е много изтощителна. Често, когато сме в модела на печелещата, раздаващата се за другия, привличаме друг, който бяга, който не е сигурен, който се съмнява в чувствата си. Мъжете в живота ни могат да ни покажат какъв е моделът ни на изграждане на отношения и докато не поемем отговорност за своя модел, да го осъзнаем и разберем как ние участваме в него, често той ще се повтаря. Когато жена се опитва да задържи мъжа до себе си, тя често не вярва, че той иска да остане и също е готов да даде от себе си, за да сте заедно.

Споделям на моите клиентки, че първата работа е тази с тях самите, с усещането им като стойностна жена и едва след това е свързването с мъжа и прилагането на добри практики в общуването и разбирането на мъжкото, които водят до близост и интимност. Използвам израза добри практики и разбиране на мъжкото, а не стратегии и техники. Преди да разберем мъжкото е нужно да разберем себе си, като жени и като модели, които сме усвоили от своето детство.

Каня те да насочиш вниманието си навътре и да забележиш от какво място прилагаш стратегии и техники към мъжа. Къде си научила, че за другите ти не си важна и е нужно да полагаш усилия, за да останат до теб и да ти дадат внимание? Това е нещо, което носиш със себе си отдавна и някога е имало смисъл в живота ти. Срещата със себе си е важната крачка. Колкото и стратегии, хитринки да прилагаме, ако те не идват от място на спокойствие, вяра в мен, грижа към мен, ценене на мен, като жена, те няма да проработят, защото мъжа усеща, че се стараем за него, че се опитваме да го спечелим, че не вярваме в себе си. Препоръчвам ти да изгледаш видеото ми: Когато мъжът се отдръпва или спира контакта.

Момичета, важно е да осъзнаем, че отношенията се случват от двама. Не може да накараш един мъж да се ангажира, не може да прилагаш стратегии и техники, с които той да остане с теб, ако в твоето вътре си в постоянна тревожност, съмнение в себе си, обида и гняв. Това, че ние не гледаме към своето вътре не означава, че мъжът до нас не го усеща или че то не влияе на избора ни на мъже. Ако искаме да танцуваме друг танц е нужно да започнем да учим други стъпки, отвътре навън. Тогава се появяват мъже, които искат да се ангажират и да останат с нас.

С обич,

Марина

#твоятлюбовенпсихолог

Марина е Любовен психолог. Нейните лични и групови програми помагат на силни и сърцати жени, да преодолеят бариерите си в обичането, да се свържат със сърцето и женската си енергия, за да привлекат подходящия мъж и да сътворят отношения с него изпълнени с близост и взаимност, където той им дава вниманието си, готов е да се ангажира и с него се чувстват #ценникрасивиобичани.

♥ Каня те да споделиш и своята история. Тук сме да те подкрепим с любящо сърце и грижа.

♥ Още насоки за любовния си живот, може да откриеш в женската ни група Ценна|Красива|Обичана. Там има специални видеа и материали, с които да разбереш повече себе си, мъжете и взаимоотношенията. Присъедини се безплатно ТУК или кликни на снимката отдолу.

Общо коментари / 0 Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.