По женски

По женски: Спри да бягаш от болката си! Прегърни я с любов

  • По женски: Спри да бягаш от болката си! Прегърни я с любов
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 09.03.2018 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

След пет месеца раздяла, една година болка и разбито сърце, все още го обичам и мисля за него. Кога ще успея да събера парченцата, които останаха от мен. Изневерими с приятелка, която знаеше всичко за нас и го използва, за да го има. Знаеше какво обича, какво не, всичките му слаби места. Простих му. Обичам го много, но докога ще ме боли. А искам да срещна правилния мъж и да позная любовта. Благодаря ти.

Здравей,

Благодаря ти за дара на споделеното. Съжалявам, че преминаваш през такъв труден период и се свързвам с болката ти от преживяването. Представям си, колко може да ти е тежко от изневярата, загубата на доверие и сигурност и то от двама близки хора. Естествено е да те боли. Радвам се, че протягаш ръка, защото в тези моменти, пoнякога имаме нужда от подкрепа, разбиране, изслушване и време, в което болката ни да се намести. Понякога се страхуваме от болката и си мислим, че никога няма да спре и затова бягаме от нея, но точно така нямаме възможност да я преработим и преживеем. Колкото повече бягаме, толкова по-дълго страдаме и се отчайваме.

Всъщност това е много нормален процес. От малки се стремим към удоволствие и към избягване на болка и имаме нужда от мъдри родители, които да ни преведат по пътя на преработването и да ни покажат как се случва това, за да може като пораснем да се справяме с трудностите. Понякога обаче нашите родители също не са научени и правят всичко възможно да избягат от болката и ние се научаваме на това.

Болката спира, когато има място за нея, когато имаме силата да я преживеем, когато вместо да бягаме, отиваме да я прегърнем с любов, търпение, внимание, грижа. Няма нужда да си сама в този процес и този процес е БАВЕН и личен. Подкрепата е важна и нужна, но никой отвън не може да махне твоята болка.

Ключовото в този процес е твоето желание да участваш, да поемеш отговорност за себе си и чувствата си и да си дадеш грижа. За тази цел те каня да си напишеш писмо до себе си, което да започне по следния начин: Мила мен, отдавна се каня да ти пиша. Искам да ти споделя, че избирам да не бягам повече. Тук съм за теб и съм готова да те чуя и видя. Отговори си на следните въпроси: На кого си ядосана? От какво се страхуваш? За какво най-много те боли? От какво имаш нужда? Как ти участваш в ситуацията? Какво важно научи за СЕБЕ СИ!

Ако ти е много трудно, протегни ръка и потърси помощ. Свържи се с психолог и терапевт.

С обич,

Марина

#твоятлюбовенпсихолог

Марина е Любовен психолог. Тя ти помага да осъзнаеш и преодолееш бариерите си в обичането, да се свържеш със сърцето, чувствата и женската си сила, за да привлечеш подходящия мъж и да сътвориш отношения с него изпълнени с интимност и взаимност, където той ти дава вниманието си, готов е да се ангажира и с него се чувстваш #ценнакрасиваобичана.

♥ Каня те да споделиш и своята история. Тук сме да те подкрепим с любящо сърце и грижа.

♥ Още подкрепа може да откриеш във видеото ми: Не мога да го забравя! Как да продължа? За да го гледаш, кликни на снимката отдолу.

Общо коментари / 0 Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.