По женски

По женски: Всяка жена е достатъчна за любов, свързване и мъжко топло присъствие

  • По женски: Всяка жена е достатъчна за любов, свързване и мъжко топло присъствие
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 01.12.2017 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Здравей, Марина! Вдъхновяваш ме и ме караш да се вгледам в себе си. От 7 години съм разведена и за жалост не мога да вляза в продължителни отношения с мъж. Липсва ми близост и любов. Усещам, че съм привлекателна за другия пол, но явно предимно сексуално или за кратко, след което намират правилния си избор в лицето на друга жена. Умна, чаровна, забавна и образована жена съм, но явно нещо ми липсва. На моменти съм в състояние на самодостатъчност, но дълбоко в себе си искам Любов и нежност. Последният мъж в живота ми подходи с нежност, но след третата среща се затвори в себе си каза "Извинявай, хванах се, че мисля за друга ( бившата, която му е разбила сърцето преди месец-два). Защо се появява, той, привлекателният и интересен мъж за мен и просто преминава, нанасяйки удар върху Егото ми. Нямам отговори, предимно въпроси :(.

Здравей,

Благодаря ти за дара на споделеното. Усещам тъгата в писмото ти и това е толкова естествено, когато дълбоко желаем нещо, но все още не е в живота ни. Аз лично вярвам, че силата е във въпросите и само така всъщност може да стигнем до своите лични отговори. Така, че да имаш въпроси е хубаво. Вярвам също, че е важно какви въпроси си задаваме. Има въпроси, които ни държат на едно място и има въпроси, които ни задълбочават, замислят, провокират да се опознаем. Това са въпросите, които е нужно да започнем да си задаваме. След това идва търпението да получим отговорите. Защото на тези въпроси отговорите не идват веднага. Често нямаме търпение и искаме да получим разрешение на ситуацията ни веднага и то с най-високото качество.

Толкова добре те разбирам. Както аз, така и повечето жени, които срещам, сме възпитани с посланието да правим, да се раздаваме, да наваксваме, да постигаме високи резултати. За съжаление точно тези качества не са ни в най-голяма полза в любовния ни живот. През очите на тях ние виждаме липсите и какво мога ОЩЕ да НАПРАВЯ.

Аз лично вярвам, че всяка жена е достатъчна за любов, свързване и мъжко топло присъствие. Ключът е да сме свързани с естествената си женска същност и да признаем пред себе си, че първо сме ЖЕНИ!

Причината да не сме привлекли ангажиран, инициативен и любящ мъж често е в резултат на вътрешно противоречие, а не на наша липса. Едновременно искам и имам нужда и едновременно не искам, страхувам се, наранена съм и се пазя. Каня те да си зададеш въпросите: Кога затворих сърцето си за ангажираните, инициативни, любящи мъже? Вярвам ли дълбоко в добротата и силата на мъжа? Какво съм чувала, виждала от жените в моя род по отношение на мъжете? Към кой мъж тая обида, разочарование, болка? Вярвам ли в интимността, близостта, свързването?

Привличането на партньор, който е готов да се ангажира, започва с отварянето на нашето сърце (това си е процес и си иска отдаденост, внимание и ангажимент от твоя страна) и с приемането, че няма гаранции в любовта. Тя просто иска да продължим да вярваме и да не се отказваме при разминавания и трудности по време на процеса.

Завършвам писмото си с думите на Луиз Хей: Обичам и приемам себе си точно такава, каквато съм. Подкрепям себе си и се доверявам на себе си, независимо къде се намирам. Слагам ръка на сърцето си и усещам любовта в него. Знам, че в него има много място, за да приема себе си заедно с майчиния и бащиния ми род , заедно с мъжете в моя живот, тук и сега. Приемам моето тяло, сексуалност и моите преживявания. Приемам всичко, което съм създала за себе си – моето минало и моето настояще. Готова съм да позволя на бъдещето да се случи. Аз съм великолепно изражение на живота и заслужавам най-доброто. Приемам това за себе си още в този миг. Приемам целостта. Аз съм си скъпа и ценя това, което съм. Отварям сърцето си за любовта.

С обич,

Марина

#твоятлюбовенпсихолог

Марина е Любовен психолог. Тя ти помага да осъзнаеш и преодолееш бариерите си в обичането, да се свържеш със сърцето, чувствата и женската си сила, за да привлечеш подходящия мъж и да сътвориш отношения с него изпълнени с интимност и взаимност, където той ти дава вниманието си, готов е да се ангажира и с него се чувстваш #ценнакрасиваобичана.

♥ Каня те да споделиш и своята история. Тук сме да те подкрепим с любящо сърце и грижа.

♥ Искаш ли още #любовнинасоки, ела във фейсбук групата Ценна|Красива|Обичана. Там има специални видеа и материали, с които да опознаеш повече себе си, мъжете и взаимоотношенията. Присъедини се безплатно ТУК или кликни на снимката отдолу.