10 неща, които връзката ви трябва да бъде


10 неща, които връзката ви трябва да бъде
Снимка: iStock/Guliver

Връзките са сложно нещо и всички знаем, че трябва да полагаме грижи, за да бъдат успешни. Има обаче някои неща, които трябва да знаем за тях, за да бъдем истински щастливи с половинката си.

1. Връзката трябва да е забавна. Трябва да се смеете, да се чувствате, сякаш танцувате в зала, в която никой не ви гледа осъдително, а грешките, които правите, са по-маловажни от хубавото време, прекарано заедно.

Но връзката не трябва да е като игра на оцеляване. Игра, в която взаимно се манипулирате и дебнете чия ще е последната дума и кой ще спечели.

2. Връзката трябва да е лесна. Лесна не в смисъл да сте безкритични или невнимателни. Лесна по начин, който ви носи спокойствие и лекота и ви кара да се чувствате у дома.

Но връзката не трябва да е тежка. Не трябва да ви е толкова трудно, че през повечето време да сте фрустрирани и разочаровани. Не трябва да се чувствате, все едно всеки момент ще разбиете сърцето си – или това на другия.

3. Връзката трябва да е освобождаваща. Трябва да се отдавате с лекота на някого, който наистина иска да ви познава и наистина се интересува от вас.

Но връзката не трябва да е задушаваща. Не трябва да се чувствате оковани от правила, съвети и вътрешни гласове, които ви казват как да бъдете всичко друго, но не и човекът, който сте.

4. Връзката трябва да е успокояваща. Трябва да се чувствате, все едно сте си взели почивка от всички трагедии и нещастия в живота. Трябва да внася мир в ума ви и спокойствие в сърцето ви.

Но връзката не трябва да е бурна. Не трябва да се чувствате непрекъснато на нокти около другия. Не трябва да изпитвате онази псевдо страст, която всъщност носи само излишно страдание. Няма нужда да е непрекъсната битка.

5. Връзката трябва да е вдъхновяваща. Да ви кара да искате да бъдете по-добър човек – заради себе си и този, с когото сте. Да ви помогне да видите света по един изцяло нов начин.

Но връзката не трябва да е обезкуражаваща. Не трябва да се чувствате по-малоценни, отколкото сте и да се примирявате с по-малко, отколкото заслужавате.

6. Връзката трябва да да ви дава сила. Да чувствате, че с всяка стъпка в опознаването на другия научавате все повече и за собствените си силни и слаби страни и всичко между тях.

Но връзката не трябва да е дразнеща. Не трябва да се чувствате сякаш всяка мисъл и действие у другия са толкова изчислени и премерени, че ви изтощават емоционално. И всичко това само защото искате да обичате и да бъдете обичани – такива, каквито сте.

7. Връзката трябва да е вълнуваща. Трябва сте леко нервни, но по добрия начин. Онзи, който ви кара да се въодушевявате от всичко случващо се и понякога спира дъха ви.

Но връзката не трябва да носи безразличие. Не трябва да ви е все едно с кого се виждате, какво правите и какво мисли той. Не трябва да се чувствате, все едно животът ви не се е променил по никакъв начин, когато се виждате с някого и искате той да е част от ежедневието ви.

8. Връзката трябва да носи просветление. Трябва да научите повече за това кои сте и какво обичате. Трябва да ви кара да израствате, да учите, да опознавате света около себе си.

Но връзката не трябва да е объркваща. Не трябва да се чудите какво се случва с вас и дали въобще се случва нещо. Не трябва да изпитвате постоянно копнеж без удовлетворение, да се чувствате празни и изцедени.

9. Връзката трябва да е предизвикателство. Приключение, което ви прави все по-любопитни и любознателни. Трябва да ви учи на нови неща и да ви отвежда на места, където не сте били преди – буквално и преносно.

Но връзката не трябва да е обезсърчаваща. Не трябва да се отказвате от нещата, които са важни за вас, само за да имате някого, с когото да ги споделяте. Не трябва да изпитвате горчивина, гняв или умора през цялото време.

10. Връзката трябва да е проста. В крайна сметка, щастието е в малките неща – мили думи, пълни със смисъл жестове, нежност, която само вие двамата разбирате.

Но връзката не трябва да е усложнена. Не трябва да се чувствате, все едно искате нещо, което не е предназначено за вас. И ако в крайна сметка се получи така, по-добре е да си тръгнете и да освободите място за някой друг. Някой, който също като вас вярва в простите неща и знае, че те са най-добрите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама