10 урока, които може да научим от миналите си връзки


10 урока, които може да научим от миналите си връзки
Снимка: iStock/Guliver

Всяка раздяла не е приятна, но е важно какво ни е дала конкретната връзка и какво сме научили от нея.

1. Трябва да обръщате внимание на това какво хората казват за себе си, какво правят и какво искат. Цитатът на Мая Анджелоу: "Когато хората ви покажат кои са за първи път, повярвайте им" отговаря за много връзки, но особено за романтичните.

2. Разговорите за дефиниране на връзката са важни, независимо колко готини, забавни, безгрижни и т.н. искате да изглеждате. Макар че те могат да бъдат неловки, така още в началото ще разберете дали има смисъл да отдавате времето и енергията си на някой, който всъщност не иска нищо ангажиращо.

3. Трябва да сте наясно с чувствата си. Не може да обвинявате някого заради това, че имате полу-връзка, ако те никога не са знаели, че искате да имате по-сериозни отношения с тях. Хората не могат да четат мисли.

4. На теория някой може да бъде перфектен за вас; двамата може да сте съвместими на теория; вашата връзка може да бъде идеална на теория, но на практика може да е напълно друга история.

5. Не се губете в увлечението си по някого на цената на това да не виждате как той се отнася с вас. Макар че някои хора могат да ви манипулират да мислите, че искат да бъдат с вас, в повечето случаи вие сами се опитвате да се самоубедите в нещо, което не е истинско.

6. Ако чувствате прекалено много напрежение в началото, нещата няма да станат по-лесни. Може да убедите себе си, че когато достигнете до определен етап във връзката си, след това отношенията ви ще станат по-добри. Не всяка връзка трябва да започва като приказка, но не трябва да чувствате огромно напрежение още в началото.

7. Само защото някой продължава да ви преследва, не означава, че иска да остане. Някои хора са просто спонтанни и биха направили неща без наистина да мислят. Понякога няма по-дълбок смисъл зад нещата, които правят, освен фактът, че са любопитни или по някакъв начин заинтересовани.

8. Не може да насилвате нещо, просто защото го искате сега. Дори да сте най-търпеливият и разбиращ човек в света, ако чувствата не са реципрочни и двамата не сте на една и съща страница, не може да имате щастлива връзка, просто защото искате.

9. Понякога харесвате предизвикателството, а не човека. Често идеята да получим някого е толкова недостижима, че сме готови на всичко, за да го имаме или пък нашето его ни казва, че трябва да получим това, което искаме. Трябва да разберете дали сте в тази ситуация, защото харесвате човека или просто сте пристрастени към тръпката от преследването.

10. Ако искате връзка, трябва да отстоявате това, което искате. Ако искате повече, значи трябва да поискате повече, вместо да взимате само това, което ви дават. Трябва да установите граници и да не се примирявате с нещо, което дълбоко в сърцето си знаете, че не е това, което наистина търсите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама