10 женски израза, които объркват мъжете


10 женски израза, които объркват мъжете
Снимка: iStock/Guliver

Както всички знаем добре, мъжете и жените са различни. Затова има някои женски израза, които тотално объркват представителите на силния пол. Ето част от тях, които ги оставят без думи.

1. "Трябва да поговорим"

На един мъж тази фраза мигновено му внушава нещо негативно. Просто сте искала да обсъдите плановете си за уикенда, но той вече се подготвя за скандал или мисли как да се защити, да измисли извинения или да докажете своята невинност. 

2. "Мъже, всички сте еднакви!"

Всъщност - не. Всички мъже, както и жените, са различни. Всеки от нас има собствени основни ценности, хобита, мисли и чувства. Фактът, че вашият партньор харесва нещо, което повечето мъже, това не означава, че е клонинг. Все пак сте го избрала сред останалите, затова трябва да спрете да подценявате индивидуалността му.

3. "Мислиш ли, че тя е хубава?"

Първото нещо, което идва наум на мъжете при чуването на този въпрос, е "Това е капан!". Дори жената да е красива, да каже "Да" му осигурява огромен скандал. Това, че обичаш някого, не означава, че ослепяваш или пък губиш способността си да виждаш красивото. И в това няма нищо лошо, но определено няма да чуете честен отговор от половинката си. 

4. "От кого е това съобщение?"

Дори просто да питате от любопитство, партньорът ви може да сметне, че се опитвате да го контролирате. А никой не обича тоталния контрол. Всеки има право на лично пространство, включително когато става въпрос и за съобщенията му.

5. "Мога ли да опитам малко от яденето ти?"

Пригответе се да чуете "Не!". Не защото партньорът ви е стиснат, а тъй като ви е предложил да пробвате преди 10 минути и сте отказала. И както ние си знаем, нашето "Просто ще си отхапя малко" може да се превърне в "Упс, без да се усетя съм изяла 2/3 от вечерята ти!"

6. "Не забелязваш ли нещо различно в мен?"

Това не е прост въпрос, а знак, че едно жена съзнателно кара половинката си да забележи новите промени във външния й вид. Проблемът е, че повечето мъже по природа трудно виждат малките промени, които за нас са толкова важни. Ако просто сте използвала различно червило или сте боядисала косата си един нюанс по-тъмно, не очаквайте да получите комплимент от него.

7. "Наистина ли знаеш какво правиш?"

Никой мъж не иска да изглежда некомпетентен в очите на жена си, независимо, че не е сигурен в това, което прави. Просто го подкрепете, като му покажете, че имате доверие в действията му.

8. "Бившият ми го правеше по-добре."

Всички сравнения с бившите ви само ще ядосат сегашния ви партньор. В крайна сметка, го сравнявате с човек, с когото сте се разделила с причини.

9. "Напълняла ли съм?"

Може да попитате този въпрос приятелка или майка си, но не и половинката си. Най-вероятно няма да получите честен отговор от никой мъж. В такива ситуации мъжете мислят, че си просите комплимент - а в крайна сметка вие искате точно това, независимо от истинските размери на вашата фигура.

10. "Добре съм!"

В повечето случаи, когато една жена каже "Добре съм", тя всъщност не е. Въпреки това, мъжете не винаги могат да разберат намека й правилно, което може да доведе до проблеми. Ако наистина се чувствате нещастни, го кажете в прав текст. Така той ще може да ви помогне.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама