4 мисли, които ви пречат да намерите любовта


4 мисли, които ви пречат да намерите любовта
Снимка: iStock/Guliver

Наближава Свети Валентин. Ако имате половинка, това е прекрасен момент да отпразнувате любовта си, макар че сме на мнението, че не трябва да го правите само в един ден от годината. Ако пък сте сами, има вероятност да се почувствате още по-самотни, гледайки влюбените двойки около вас.

Сигурни, че искате да бъдете на тяхно място, но всъщност може сами да си пречите да срещнете любовта. Както сигурно знаете, мисленето е изключително важно и нещата, които изричаме имат голяма роля.

Ако искате да се влюбите, изхвърлете от съзнанието си тези 4 мисли:

1. Прекалявате с обобщението

С това изкривено вярване стигаме до общо заключение, основано на базата на една случка. Ако нещо лошо се случи веднъж, се самоубеждаваме, че ще се случва всеки път. Например, ако последният мъж, с когото сте била на среща, не ви е целунал на края на вечерта, вие генерализирате ситуацията и си казвате: "Никой не ме харесва". Здравословният начин да реагирате е следният: "Не знам защо той не ме харесва, може би някой друг ще ме хареса в бъдеще."

2. Правите прибързани изводи

Правенето на прибързани изводи е една от най-често срещаните грешки жените и мъжете правят по отношение на срещите, ставайки жертви на убеждението, че те имат свръхспособности и могат да виждат какво другите мислят и чувстват. Тенденцията прераства в заключения и се самоубеждавате, че знаете какво другият мисли или чувства, което е напълно невъзможно. Защо? Тъй като вие бегло познавате този човек. Чисто и просто, имате изкривено вярване.

3. Драматизирате излишно

Някои хора гледат прекалено черно на нещата и имат склонност да реагират твърде емоционално. Те може да са драма кралици, търсещи внимание, да страдат от безпокойство, да имат несигурности или лош темперамент. Независимо от причините, те действат прекалено емоционално.

Ако имате това грешно вярване, вие винаги очаквате да дойде бедствие. Например, мъжът, с когото сте излезли няколко пъти, изведнъж спира да отговаря на обажданията и съобщенията ви. Заради вашето мислене, вие виждате всичко като потенциална катастрофа. Веднага си казвате, че той е изгубил интерес, зарязал ви е без да ви каже и може би се е събрал с бившата си приятелка.

4. Персонализирате

Ако притежавате това грешно вярване, най-вероятно имате склонност да взимате нещо персонално, а то всъщност да няма нищо общо с вас. Например, обаждате се на мъжа, с когото току-що сте започнали да излизате, и той звучи разсеян и раздразнен, затова заключавате, че той се държи с вас заради начина, по който се чувства към вас. Правилната реакция е да помислите: "Не го познавам много добре, затова не мога да бъда сигурна какво е причинило настроението му, затова ще изчакам един ден, за да видя дали нещата ще се върнат към нормалното."

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама