5 черти на зрелия мъж


5 черти на зрелия мъж
Снимка: iStock/Guliver

Чуди ли сте се някога кога точно мъжете съзряват и какво всъщност означава това? В крайна сметка някои хора стават възрастни на 15-16 години, докато други са все още деца дори след като навършат 30 или 40.

Днес решихме да сподели с вас 5 характеристики, които отличават емоционално зрелите мъже от тези, които не са. Повярвайте ни, възрастта тук не е ключов фактор.

1. Не критикува външния ти вид

"Защо не се изрусиш?", "Скъпа, иска ми се да беше малко по-слаба". Мъж, който наистина ви обича, никога няма да говори за външния ви вид по този начин. Така той не ви помага, а вместо това умишлено се опитва да нарани самочувствието ви, за да се уврени, че не сте достатъчно уверена, за да го напуснете. Зрелият мъж никога няма да ви критикува в замяна на това да задоволи егото си.

2. Никога няма да наруши личното ви пространство

Ако имате щастлива връзка, не трябва да криете нищо един от друг, независимо дали става въпрос за Facebook съобщения или контакти в телефона ви. Това не означава, че партньорът ви трябва да проверява джобовете ви или да чете личната ви коресподенция. Правейки го, вашата половинка демонстрира нищо друго освен неувереност и липса на уважение към вас.

3. Той не бяга от трудности

Когато бяхме тийнейджъри, всички се затваряхме в собствения си свят, когато се сблъсквахме с трудности, нали така? Зрелият мъж знае много добре, че най-добрият начин да разреши някой личен, семеен или професионален проблем е да се изправи лице в лице с него, отколкото да бяга. Но това не означава, че той винаги си търси неприятности. Той знае кога да разреши проблема и кога да избегне битката.

4. Той не мисли, че да показва чувства е знак на слабост

Да бъдеш мъжкар не означава да си неемоционален и резервиран. Умният мъж не се страхува да бъде критикуван заради това, че показва чувствителността си или романтичността си. Той знае, че няма да стане по-малко мъжествен, ако покаже емоциите си. Освен това, тази черта е важна за изграждането на здрава и пълноценна връзка.

5. Той няма да ви накара да се почувствате на второ място след приятелите му

Всички мъже имат нужда да излизат с приятелите си и да си организират мъжки вечери от време на време. Но умният мъж никога няма да накара приятелката си да се чувства на второ място. Тези, които се вслушват само в съветите на дружките си и пренебрегват мнението на половинката си, най-често са инфантилни и незрели.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама