5 причини защо не трябва да се борите за него


5 причини защо не трябва да се борите за него
Снимка: iStock/Guliver

Обичаме мъж, но той не ни отвръща със същото. Искаме да го задържим до себе си, затова сме готови на всичко. Но трябва ли да пренебрегваме себе си в името на неговата любов? Да се борим за нещо, което няма бъдеще? Ето и 5 причини защо не трябва да насилваме нещо, на което не му е писано.

1. Той никога няма да се промени

Ако той можеше да се промени, щеше вече да го е направил. Да го очаквате е все едно да чакате дъжд в суша. Това е безнадеждно и извън контрола ви. Зависейки от неговата промяна, вие се отказвате от собственото си щастие. Не може и не трябва да чакате някой да се промени. Това, което може да смените, е вашето отношение. Знайте цената си и никога не я намалявайте заради някой, който не може да ви оцени. Тръгнете си, ако сте дали всичко от себе си и сте изчерпали всичките си опции. Напуснете го, ако сте нещастни и връзката ви вече не е това, което беше. Помнете, че винаги е по-лесно да спрете да обичате някого, отколкото да чакате той да се влюби във вас.

2. По-добре е да приключите сега, отколкото в бъдеще

Помислете колко наранени сте в момента. Как мисълта никога да не го видите отново ви разкъсва. Как ви липсва толкова много, че сте готови да се откажете от всичко, за да го срещнете. След това помислете за него. Неговото колебание, когато го попитате дали ви обича. Неговото нежелание да се бори за вас. Неговото безразличие, когато го помолите да ви даде друг шанс. Знаете го, дори да не искате да си го признаете. Вие единствено удължавате страданието си. Разделите не са приятно нещо, но поне знаете какво да правите, което е да го преодолеете. Може да съсредоточите цялата си енергия в това да се излекувате и възстановите. И макар че няма да е днес или утре, но един ден ще сте добре. Никоя връзка не си струва цената на вашето достойнство, благополучие и щастие.

3. Любовта не е достатъчна, за да поддържа една връзка

Има толкова много други фактори, които трябва да обмислите. Понякога най-тъжната част на това да си тръгнете е не, когато любовта си е отишла и сърцата стават студени, а когато и двамата души се обичат, но отказват да се разделят, макар че знаят, че трябва. Искате повече от всичко да бъдете с него, но минусите са повече от плюсовете. Несправедливо и незряло е да мислите, че любовта може да победи всичко, защото понякога не е така. Често се отказвате не защото вече не го обичате, а обратното.

4. Тъй като е добър човек не означава, че е правилният за вас

Като човешки същества, ние се противопоставяме на промените и предпочитаме познатото. Да се придържаме към изпитаното, отколкото да се хвърлим в непознатото. По същия начин, ако го познавате отдавна, е лесно да видите неговите силни черти и какъв добър човек е. Нормално е да чувствате, че никога няма да намерите друг човек като него. И не сте сигурни, че искате. В този момент просто желаете да бъдете с него. Това, което трябва да разберете е, че независимо колко е привлекателен и добър, не е достатъчно, за да спасите връзката си. Това, което е по-важно, е обещанието да останете заедно, което той не споделя с вас.

Докато сте във връзка, която вече не е пълноценна, не може да привлечете правилния човек за вас. Това, което има значение е, че и двамата сте опитали и за известно време сте били щастливи. Сега е време да продължите и да затворите тази глава. Има други неща, които ви очакват. Животът не спира след него.

5. Любовта не трябва да бъде нещо, за което да се "опитвате"

Любовта трябва да се случва естествено и лесно. Разговорите трябва да протичат без усилие. Мисълта за него ви оживява. Трябва да сте мотивирани да бъдете най-добрата версия на себе си, когато сте с него. Не съществува такова нещо като да се "опитвате" да обичате повече или да полагате повече усилия, защото чувствате, че имате нужда. Любовта е избор и трябва да я избирате, защото искате.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама