6 оригинални начина да му покажете, че го обичате


6 оригинални начина да му покажете, че го обичате
Снимка: iStock/Guliver

Отново наближава Св. Валентин – този полу-измислен, полу-насилен празник, на който влюбените се чувстват длъжни да се отрупват един друг с подаръци и внимание. Според изследване обаче 43% от жените предпочитат някакви не толкова екстравагантни жестове, а 35% от мъжете са безразлични към празника като цяло.

А няма ли да е по-добре да намерим начин да отпразнуваме любовта си, без да харчим купища пари за безсмислени подаръци и скъпи вечери?

Ето няколко хубави начина да покажете на любимия човек, че го обичате, без да му купувате традиционните светивалентински глупости:

Дайте му това, което обикновено вие получавате

Запитайте се за кои неща партньорът ви поставя вашите нужди пред своите.

В моята връзка, например, партньорът ми спи от вътрешната страна на леглото, защото често ставам през нощта, за да ходя до банята, освен това имам тежка алергия и държа носни кърпички на нощното шкафче.

И понеже знам, че за него, като по-едър, е неудобно да спи на тясно до стената, може би на Св. Валентин аз ще спя отвътре.

Има много малки и големи начини да се отблагодарите на партньора си за грижите, затова помислете какво точно прави за вас и просто сменете ролите.

Улеснете го в нещо

Има теория, че хората са два типа: адаптивни и решителни. Адаптивните се приспособяват към затрудненията и ги приемат такива, каквито са. Решителните, от друга страна, идентифицират проблема и се опитват да се справят с него.

Защо вие да не бъдете решителния за нещо, към което вашият партньор се е адаптирал? Винаги губи ключовете си? Закъснява сутрин? Стотинките му изпадат през джоба на палтото?

Заковете кука до вратата, така че винаги да знае къде са му ключовете. Настройте таймера на кафемашината, така че кафето му да е готово, щом стане. Зашийте дупката в джоба му. Толкова лесно, но показващо грижа.

Изведете го от зоната на комфорт

Вероятно и вашият партньор, като повечето хора, има дълъг списък с неща, които би искал да направи... евентуално някой ден.

Е, може би този ден е настъпил.

Ако винаги е искал да пее пред публика, заведете го на караоке. Ако има страх от височини, покорете заедно някой връх.

Помогнете му да излезе извън ограниченията си и да направи това, което иска. Той ще ви бъде благодарен.

Не подценявайте елемента на изненада

Запитайте се какво партньорът ви би искал да направите, но вие смятате, че никога няма да го направите? Просто го направете.

Плашещо е, но реакцията на партьора ви си струва риска.

Това може да бъде скок с парашут, нова поза в леглото или да си направите татуировки заедно. Каквото и да е. Не мислете толкова, действайте.

Мислете в перспектива

За повечето хора Св. Валентин не е толкова празник на цветята и бонбоните, колкото повод да се замислим за мястото на романтичните отношения в живота ни и какво те означават за нас.

Помислете за общото ви бъдеще и ако ви предстоят някакви важни събития – да заживеете заедно, да се ожените, да си направите бебе, да си вземете домашен любимец – организирайте така нещата, че да го направите на Св. Валентин (или поне да обсъдите с партньора си нещата).

По този начин ще му покажете, че се вълнувате от връзката ви и от бъдещето ви заедно.

Използвайте думи

Звучи клиширано, но е направо невероятно какво могат да направя с човека няколко думи на окуражаване, възхищение или оценяване.

Кои са нещата, които ви впечатляват у партньора ви? Кое ви накара да се влюбите в него. Кажете му го! Колкото по-конкретно, толкова по-добре.

Веднъж приятелят ми ме спря по средата на спор и ми каза „Ти си наистина справедлив човек и аз много харесвам това у теб“. Останах безмълвна. Първо, не бях считала, че „справедлив“ може да е комплимент и второ, фактът, че той съумя да запази позитивно отношение към мен, докато спорим, ме накара да се почувствам много по-уверена в себе си и във връзката си. Да не говорим, че веднага забравих за какво сме се карали.

Ако можете да му кажете „Възхищавам ти се“, „Ценя те“ или „Впечатлена съм от теб“, просто му го кажете.

Запомнете, че не е нужно да харчите купища пари, за да покажете на някого, че го обичате. Просто му дайте най-доброто от себе си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама