6 въпроса, които могат да спасят връзката ви


6 въпроса, които могат да спасят връзката ви
Снимка: iStock/Guliver

Бракът и връзките са трудна работа. Знаем го, но дали наистина го разбираме?

Ако не сме внимателни, можем да превърнем дори най-любящите отношения в токсични, просто като се пускаме по течението и смятаме, че всичко е наред. В следващия момент вашият партньор е нещастен, а вие сте шокирана, тъй като сте смятали, че всичко между вас е добре.

Но някога питали ли сте го въпросите, които той трябва да чуе, за да разберете как всъщност се чувства? Най-вероятно не! И ако само му зададете "Обичаш ли ме?" или "Щастлив ли си", няма да получите това, от което имате нужда. Трябва да отидете по-дълбоко. Ето как...

1. "Можеш ли да покажеш истинското си лице, когато си около мен?"

Връзките са, когато двама души се обичат и искат да прекарват времето си заедно. Но ако вие и вашата половинка чувствате, че не може да покажете истинската си същност един пред друг, това не е пълноценна любов, защото не може да бъдете това, което наистина сте. 

2. "Има ли нещо, което трябва да криеш от мен?"

Ако вие или вашият партньор чувствате, че трябва много да внимавате какво казвате, когато сте заедно, това не е добър знак. Все пак всички добри връзки се градят на честност и доверие, затова ако трябва да криете нещо от партньора си, има нещо гнило.

3. "Кой е човекът, към когото се обръщаш, когато искаш да споделиш нещо хубаво или лошо, което ти се е случило?"

Половинката ви трябва да бъде вашата скала, а вие неговата. Трябва да може да поплачете на рамото му и да попие сълзите ви. Този, който е готов да се бори за вас и да ви защити. Вашият партньор трябва да е този, който може да ви кара да се смеете до сълзи, да спира дъха ви. Той трябва да е човекът, на когото искате да се обадите, когато нещо ви се случи - независимо хубаво или лошо. Ако не сте това за тях, трябва да разберете защо и как може да станете тяхната скала.

4. "Поставяш ли връзката ни на първо място?"

Това може би е очевидно. Но имаме двама души, които заради своето минало са се научили да поставят себе си на първо място. Вие такива ли сте? А вашата половинка?

5. "Какво най-много обичаш и цениш в тази връзка?"

Понякога се омъжваме за партньора си, защото го обичаме, а друг път, тъй като харесваме начина, по който се чувстваме, когато сме с него. Има разлика между харесване и обичане, важно е да знаете какво всъщност изпитвате, за да може връзката ви да има бъдеще.

6. "Знаеш ли от какво наистина имам нужда и харесвам? Аз знам ли ти от какво имаш нужда и харесваш?"

Всеки има любовен език, който говори и това, което вие имате нужда да изпитвате, може да не е това, от което вашата половинка има потребност. Много често ние не мислим за нещата, които реално харесва нашият мъж. Това не е фатално, просто направете усилия, за да разберете какво всъщност го вълнува.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама