Aко те кара да правиш тези 5 неща, скъсай с него


Aко те кара да правиш тези 5 неща, скъсай с него
Снимка: iStock/Guliver

През първите месеци на нова връзка, заслепени от повишеното ниво на окситоцин, е лесно да пропуснем червените флагове... небрежното заяждане, съмнителното поведение и искания... все пак този човек те разсмива, казва ти, че си красива и ти носи наслада в леглото.

Но все пак трябва да имаш едно наум. Ако партньорът те кара да правиш едно от следните 5 неща, в дългосрочен план може да разбереш, че е по-добре да бъдеш сама или с някой, който те цени повече.

1. Да промениш визията си

Естествено е да искаш половинката ти да те смята за атрактивна, но когато той реши, че ти, която по природа си по-пищна, трябва да имаш тяло като на Кейт Мос това определено не е правилно. Може да отслабнеш, но ако си решила сама, тъй като тялото е твое. Партньорът ти никога не трябва да те подстрекава да си правиш пластична операция, за да заприличаш повече на идеала му. Ако винаги си искала да имаш бюст D размер, сложи си силикон, но никога не лягай под ножа, притеснявайки се, че ще те зареже, ако нямаш такива гърди.

2. Да правиш неща в спалнята, които не са ти комфортни

Вече сигурно знаеш какво ти харесва и какво не в леглото. Ако например ти носи наслада аналният секс, а също и на твоя партньор - правете го. Но ако си пада по грубите ласки в спалнята, а това ти причинява болка и въпреки това настоява, тогава навлизаме в опасна територия. Определено е червен флаг, ако той те кара да се откажеш от своето удоволствие за сметка на неговото.

3. Да се отдалечиш от семейството и приятелите си

Партньор, който винаги намира вина в твоите приятели или се опитва да те дистанцира от семейството ти, няма място в живота ти. Такъв тип мъж ще се възмути от всичко - от времето, което си прекарала със сестра си, помагайки й да си избере нова рокля до вечеря с колегите. Да му е неприятно да се виждаш с бившето си гадже е едно, но всичко останало може да е знак, че е прекалено контролиращ. 

4. Да прекрачваш граници

Няма нищо лошо в това партньорът ти да те мотивира да опитваш нови неща, но това се превръща в проблем, когато те кара да прекрачваш граници, които не си склонна. Ако той настоява да си купиш нещо, което не можеш да си позволиш, или да скочиш с бънджи, когато те е безумно страх от високо, това не говори добре за него. Ако си била ясна, че не искаш да пробваш нещо, игнорирането на твоето "не" се движи към манипулация и принуда.

5. Да се чувстваш ужасно за себе си 

Добрата връзка трябва да те кара да се чувстваш уверена, обичана и защитена. Ако партньорът ти те прави несигурна и неуверена, тръгни си. След време това може да прерасне в по-сериозни проблеми, а ти нямаш нужда от това в живота си.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Най-добрият начин да вземете най-доброто от останалите хора, е като им дадете най-доброто от себе си!

Робин Шарма

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама