Храни, за които не сте подозирали, че са афродизиаци


Храни, за които не сте подозирали, че са афродизиаци
Снимка: iStock/Guliver

Всички са чували за ефекта на продукти като люти чушки, шоколад и дори чесън върху потентността. А знаехте ли, че една доматена салата също може да подобри сексуалния ви живот? Причината е, че здравословният начин на хранене е директно свързан с циркулацията на кръв в тялото, а с нея и с мъжката ерекция. Така че колкото по-добре влияе храната на васкуларната система, толкова по-обещава се очертава да е нощта. Или поне така твърдят учените от Масачузетц, провели проучване по темата. Затова предлагаме 5 необичайни храни, които са хем здравословни и богати на нутриенти, хем водят до по-вълнуващи и дълготрайни креватни приключения.

1. Диня

Този плод е не само вкусен и освежаващ през горещите летни дни, но може да помогне и между чаршафите. Това твърдят учени от тексаския "Ей анд Ем Юнивърсити", които са открили пряка връзка между яденето на динята и превенцията на еректилната дисфункция (ЕД) при мъжете. Въпреки че голяма част от дините са вода, месестата част на плодовете съдържа цял куп антиоксиданти като ликопен, който помага за отпускането на кръвоносните съдове и е смятан за най-мощния антиоксидант, регистриран в хранителните източници.

2. Домати и грейпфрути

Ако динята не ви е под ръка, то доматите и грейпфрутите също ще свършат работа. Всъщност почти всеки плод, който има дълбок червен цвят. Причината се крие във високото съдържание на ликопена. Изследване на Урологичния институт в Мадрид доказва, че ликопенът от доматите в комбинация със зехтин връща ерекцията на мъжете. Тримесечното изследване на 40 мъже на 50 годишна възраст с лека ЕД показва, че 20 мл студено пресован зехтин, смесен с 8 мг доматен ликопен помага на 50 процента от участниците да постигнат подобрени ерекции.

3. Скариди

Сведения за афродизиачните свойства на скаридите, датират още от древен Рим от второто хилядолетие от Новата ера, когато Ювенал ги описва в своя сатира. Този морски дар е богат на цинк, съществен при подобряване на сексуалната потентност при мъжете (допълнителна хипотеза е, че по форма скаридите наподобяват женски полов орган). Проучванията доказват още, че скаридите и мидите съдържат D-аспартамова киселина и NMDA (N-метил- D-аспартат)- съединения, които имат положителен ефект върху тестостерона и естрогена.

4. Шамфъстък, орехи и кедрови ядки

Според проучване, публикувано в "Международния журнал за изследвания за потентността" именно шамфъстъка, орехите и кедровите ядки са най-силното оръжие срещу еректилната дисфункция, благодарение на аминокиселината аргинин, която се съдържа в големи количества именно в тези ядки. Аргининът пък е прекурсор е на синтезата на азотен оксид и подпомага понижаването на кръвното налягане (асиметричният метиларгинин (ADMA) инхибира реакцията до азотен оксид и е маркер за съдови заболявания). Освен това се смята, че подобрява продукцията и жизнеността на сперматозоидите.

5. Лакриц

В древен Китай хората употребявали лакрицът за засилване на сексуалния нагон. Тук, за разлика от горепосочените хранителни продукти, влияние върху ерекцията и възбудата нямат нутриентите, а ароматът му. Оказва се, че уханието му е влияе изключително стимулиращо на сетивата. Според резултатите от проведено проучване за ефекта на различните миризми върху възбудата, се оказва, че миризмата на черния лакриц увеличава кръвния поток към пениса с 13%, а в комбинация с аромат на понички този процент става 32%.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама