Как да поправите връзката си в 3 стъпки

  • Как да поправите връзката си в 3 стъпки
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 27.03.2018 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Ако връзката ви е попаднала в "коловоз" и нямате идея какво да правите е възможно да се чувствате разочаровани, изплашени и несигурни. Спокойно, почти всички дългогодишни връзки минават през това рано или късно. Ето и началните стъпки, които ще ви помогнат да закрепите нещата.

1. Оценете желанието си да сте част от тази връзка

Когато нещата започнат да буксуват, толкова се съсредоточаваме да ги оправяме, че забравяме да погледнем ситуацията отстрани. Първо си отговорете на 3 прости въпроса – "Привлича ли ме както в началото?", "Ще го обичам ли какъвто е и след 5 години?" и "Искам ли наистина тази връзка да продължи?". След това оценете усилията на двама ви да излезете от "дупката" от 1 до 5.

2. Бъдете отворени за различията между вас

Може би максимата "Противоположностите се привличат" не е съвсем удачна за дълги връзки, но пък има и капка истина в нея. Оставете настрана традиционното поведение, тип „аз съм права, той трябва да се извини” и т.н. Поне за малко се откажете от гледната си точка и се опитайте да влезете в "неговите обувки".

3. Съсредоточете се върху нещата, които се получават

Доста често се случва така – една връзка се бори да оцелее, а умът ни трескаво се опитва да се хване за всички дребни неща, които не са наред и я саботират. Така пропускате ценни мигове и моменти на любов, които могат да бъдат ключови. Помислете за всички жестове и ритуали, които казват колко се обичате - дори това, че половинката ви поръчва любимото кафе, без дори да се налага да обяснявате какво искате.

 

 

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.