Съвети

Как да предпазим косата си от бързо омазняване

  • Как да предпазим косата си от бързо омазняване
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 19.04.2017 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Прекаленото честото миене на косата може да причини повече вреда, отколкото полза. Всъщност се оказва, че това кара мастните ви жлези да произвеждат повече мазнини и така се озовавате в истински омагьосан кръг.

Ако искате косата ви да бъде чиста по-дълго време, има някои неща, които може да направите.

1. Внимавайте какво ядете

Препоръчително е да избягвате консумирането на мазни или пържени храни. Същото важи и за захарта, бялото брашно и преработените храни. Заменете тези продукти с плодове, зеленчуци, млечни продукти, чисто месо и ядки. Това ще ви помогне да намалите активността на мастните жлези.

2. Използвайте сух шампоан

За да премахнете неприятния мазен блясък, впръскайте сухия шампоан в корените от разстояние от около 20 см, изчакайте няколко минути, след което срешете косата си. Сухият шампоан ще абсорбира мръсните частици и излишния себум.

3. Внимавайте с водата 

Не мийте косата си с прекалено гореща вода, тъй като това увеличава количеството мазнини, секретирани от кожата. Също така е препоръчително да я оставите да изсъхне естествено и да не използвате сешоар.

4. Направете си плитки

Плитките вършат страхотна работа, когато искате да прикриете мазните си корени. Колкото е по-дебела плитката, толкова по-добре. Съветваме ви да си направите тип корона, а също така е добре плитката да не е прекалено стегната, тъй като това подчертава мазния блясък.

5. Сменете пътя си

Много лесен начин да прикриете мазните корени е просто да смените пътя на косата си - от ляв на десен или пък от прав на зиг-заг. Причината е проста - косата ни свиква да бъде разположена по определен начин, което води до загуба на обем в корените, а също така има склонност да се омазнява по-бързо около пътя. 

6. Често мийте четките си за коса

Не забравяйте редовно да миете четката си (веднъж седмично), за да предотвратите пренасянето върху косата на стилизиращи продукти и мръсотия. 

Общо коментари / 0 Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.