Как да си върнете доверието след изневяра


Как да си върнете доверието след изневяра
Снимка: iStock/Guliver

Жените често се успокояват с мисълта, че физическата изневяра, за разлика от моралната, не е толкова страшна. Но да се забрави, че мъжът ви е бил с чужда жена, уви, не е лесно... И все пак как да се преодолее това.

Ако сте решили да съхраните отношенията с мъжа си след неговата изневяра, не трябва да залагате на чувството за вина. Не забравяйте, че всяко напомняне за неговата измяна ще пречи за възстановяването на предишните отношения.

Не очаквайте от него подробни разкази за любовницата. Помислете си дали бихте искали да ги чуете. Възможно е след това да започнете да се сравнявате със съперничката, но няма да имате гаранции, че ще бъдете в печеливша позиция.

Не се опитвайте да разберете причината за случилото се, защото често тя е по-дълбока от баналната умора или скука. Освен това изневярата просто няма разумно обяснение.

Старайте се да цените това, което е било между вас. Вероятно във вашите отношения има нещо по-важно, заради което може да се прости измяната. Старайте се да мислите, че ви свързват години съвместен живот, деца и много други фактори. Повярвайте, изневярата може да се окаже съвсем незначително събитие.

Постарайте се да започнете наново. За целта спомнете си как са започвали вашите отношения. Сигурно до срещата с вас мъжът ви не е бил девствен, но предишните му връзки не са били важни за вас. Постарайте се мислено да се върнете в миналото, а за съперничката мислете като за жените, с които съпругът ви е имал връзки до вашето запознанство.

Ако сте запазили отношенията с любимия, не си струва да му отказвате секс под различни предлози. По-добре му дайте възможност отново да се самоутвърди пред вас. Ако е останал с вас и е заслужила вашата прошка, той несъмнено ще дочака да преборите стреса, но все пак не му отказвайте секса.

Лягайки в леглото с любимия човек, не възприемайте секса като пренебрегване на собственото ви самолюбие. Помнете, че близостта е аванс за бъдещото доверие, а и си остава ценен дар.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама