Как да забравим бившия? Завинаги…


Как да забравим бившия? Завинаги…
Снимка: iStock/Guliver

Раздялата обикновено не е лесна… Особено ако става дума за дълга връзка с човек, на когото сте държали, а и емоциите са били дълбоки.

Ето няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да забравите бившия по-бързо.

Направете списък с недостатъците му

Няма как той да е бил перфектен. В този момент наистина е страхотна идея да се съсредоточите върху всичко онова, което ви е дразнило. Може би, че се е разхождал твърде дълго по бельо или е забравял всички важни за вас дати? Винаги ще имате върху какво да се спрете. Припомнете си защо не е бил перфектен. Това ще ви помогне освен да го забравите по-бързо, но и да се настроите положително, за да срещнете партньора, който няма да притежава тези недостатъци и ще се доближава до "мистър перфектен".

Увеличете социалните си контакти

Сега е времето, в което да се забавлявате истински. Свободата е нещо прекрасно и трябва да ѝ се насладите максимално. Излизайте повече с приятелки, запознайте се с нови хора, общувайте повече. Направете нещо хубаво за себе си и лека полека променете начина си на живот. Това категорично ще се отрази положително на емоциите ви. Не се опитвайте да търсите нова връзка веднага, а си дайте нужното време, за да бъдете отново уверена и силна.

Забравете красивите моменти помежду ви, те са минало

По-добре е да не се сещате колко щастливи и влюбени сте били. В началото на раздялата се съсредоточете върху всички негативни моменти, скандалите и проблемите. Това ще ви помогне да се почувствате пречистена и да знаете, че сте започнали начисто. Паметта е страхотен инструмент и сега е моментът да го използвате, както пожелаете. Разбира се, след време отново можете да останете с топли чувства към тази връзка, без негативни емоции, но не забравяйте, че след раздялата предстоят по-важните връзки в живота ви.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама