Как провалените ми връзки ме научиха да бъда добра приятелка


Как провалените ми връзки ме научиха да бъда добра приятелка
Снимка: iStock/Guliver

Отне ми много лоши връзки и странни първи срещи, за да разбера какъв точно партньор не искам в живота си.

Бях в сериозни връзки, които бяха толкова токсични, срещах се с мъж една седмица, за да разбера, че беше повече заради удобство, отколкото съвместимост.

Но въпреки тези провалени връзки, осъзнах, че всички те са ми помогнали да разбера какво точно искам от човека до себе си. А също така каква трябва да бъда, за да имам успешна сериозна връзка.

1. Всъщност не се извинявам

Винаги съм се извинявала прекалено много. Съжалявам, че ви притеснявам, съжалявам, че звъня прекалено често, съжалявам, че ми отне толкова много, за да отговоря. Списъкът наистина е дълъг. Експресивна съм по природа - в чувствата, в начина, по който обичам и начина, по който общувам с хората. Оказа се, че това може да уплаши някои мъже. Затова винаги се извинявах, че казвам това, което мисля, как се чувствам или как те са ме накарали да се чувствам, страхувайки се, че ще ги изплаша. Все още го правя често, но се опитвам вече да не го правя. Правилният човек никога няма да ви кара да се извинявате заради това, което сте.

2. Различията предизвикват интерес

Не казваме да излезете и да търсите човек, който е напълно различен на всичко, което мислите и чувствате, но не трябва да се съгласявате с всичко. Увеличете хоризонтите си, опитайте нови неща с партньора си. Споделяйте идеи и хобита, и най-вече - преживявайте неща, които са нови и за двама ви.

3. Заедно, но самостоятелни

Пространството е ваш приятел. Много често, когато някой стартира връзка с някого, забравя за целия свят. Правила съм го и е наистина ужасно. Дистанцията може да бъде трудна, но също така да изгради силна основа за бъдещето. Това е важно особено в началото. Не се изолирайте от приятелите си, от преживяванията, да ходите на любимите си места. Когато правите някои нещата поотделно, впоследствие ще бъде много по-специално и вълнуващо, когато най-после отново прекарате време заедно.

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама