Мъжете харесват най-много тези гърди


Мъжете харесват най-много тези гърди
Снимка: iStock/Guliver

Когато става въпрос за гърди, всеки мъж си има лични предпочитания. Някои обичат големи, докато други са фенове на по-малките, смятайки че трябва да могат да се побират в едната им ръка.

Нормално е, че мъжете имат различия, когато става въпрос какво прави едни гърди най-атрактивни. В крайна сметка, те са като снежинките - няма две еднакви.

Но (винаги съществува едно "но") науката е открила, че има един тип гърди, които мъжете предпочитат пред всички останали.

И може би не е това, което си мислите. Да, има доказателства, че те си падат по по-големи бюстове (също и по-бедра), тъй като те са индикатори за висока фертилност. Но се оказва, че не само размерът има значение, тъй като мачовците предпочитат перфектно кръгли гърди.

В изследване, проведено в Прага, на мъже са им били показани серия от снимки на жени, като са били помолени да коментират тези, които смятат за най-атрактивни. В крайна сметка дамите с по-кръгли гърди (независимо от техния размер) получили най-много точки.

Учените мислят, че знаят защо. Както вече казахме, големите гърди се смятат, че принадлежат на по-плодовити жени. Оказва се, че кръглите също.

Формата на бюста се променя с възрастта, особено след раждане и кърмене. По-стегнатите и кръгли гърди показват, че жената е по-млада, а също така и по-фертилна.

Науката може да казва едно нещо, но сме сигурни, че малко мъже биха останали разочаровани при гледката на гърди, дори да не са с идеална форма.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама