Приятелка с бившия? Ето как


Приятелка с бившия? Ето как
Снимка: iStock/Guliver

Разделите винаги са тъжни. Или почти винаги. Дори да звучи изумително, някои връзки могат да преминат в приятелство след раздялата. Естествено, всичко зависи от това как е преминала връзката и по-важно - как точно е протекла раздялата. Все пак това е човекът, когото си обичала и който ти е бил един от най-близките хора. Именно затова е добре да го запазиш в живота си, дори когато страстната любов и привързаност са изчезнали. Често те умират, но чистата, искрена обич и желание другият да е щастлив остават.

Затова няма нищо лошо в това да си приятелка с бившия. Разбира се, това се случва при определени условия. Ето кои са те:

Разделили сте се цивилизовано

При раздялата ви е нямало скандали, сълзи и драма. Нямало е чупене на чинии, ругатни и проблеми. Просто сте седнали и сте се разбрали, че помежду ви нещата не вървят и е по-добре да се разделите, за да не се мъчите взаимно. При така протекла раздяла, няма никаква причина да не запазите приятелството си и след това.

Минало е достатъчно време от раздялата ви

Естествено, в началото раздялата боли, но както казват, времето лекува. Това важи с пълна сила и е напълно нормално. Дайте си време да преживеете болката и шока от раздялата, а когато и двамата сте готови, отново ще можете да възстановите отношенията си. И кой знае, може да се окаже, че като приятели се сте по-добри, отколкото като двойка.

И двамата сте щастливи с животите си в момента

Когато мине достатъчно време след раздялата, и двамата ще продължите напред. Ще откриете нови радости в живота, може да намерите и нови половинки. Когато и двамата сте щастливи от начина, по-който протича животът ви в момента, ще можете да бъдете приятели. Така ще си споделяте какво се случва в момента, а от време на време ще си припомняте забавни случки от доброто старо време. Няма нищо по-хубаво от приятел, който те познава достатъчно добре.

Харесвате се

Когато и двамата пренебрегнете всичко случило се помежду ви, виждате двама души, които се харесват. Тук не става въпрос за физическо привличане, а за приятелско харесване. Приятно ви е да си говорите и обичате компанията си. Какво по-хубаво от това?

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама