Секс по време на цикъл? Защо не


Секс по време на цикъл? Защо не
Снимка: iStock/Guliver

За мнозина партньори сексът по време на цикъл е напълно приемлив, но има и такива, които се съмняват дали той няма да навреди на здравето и ще бъде ли приятен?

Първото нещо, което идва на ум на мъжете е, че в "такива“ дни сексът за жените е неприятен. Пълно заблуждение. Женският организъм в критичните дни е по-чувствителен, оргазмът е много по-ярък и продължителен, защото притокът на кръв в областта на малкия таз е увеличен.

Използването на тампон е напълно уместно, ако обаче жената не е забравила да го смени. Чистото тяло и тампонът в никакъв случай няма да ви попречат да се отдадете на секса и да стигнете до яки усещания.

Много двойки се заблуждават, че в критичните дни не може да се забременее. Абсолютно неправилно е да се мисли така! Ако цикълът на жената е редовен и тя няма проблеми със здравето, рискът да зачене е същият, както и в обичайните дни. Яйцеклетката има свойството да се опложда независимо от периода на цикъла.

В такива дни е за предпочитане мъжете да използват презерватив, за да се избегне попадане на кръв в канала на пениса и възпаление.

Един от основните митове е, че сексът влияе върху продължителността на критичните дни. Цикълът обаче изобщо не зависи от това дали се отдаване на секс или не в този период.

Най-важното е да се помни за личната хигиена и безопасния секс.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама