Тренажори ни помагат за по-ефективни упражнения на Кегел


Тренажори ни помагат за по-ефективни упражнения на Кегел
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Много момичета на възраст между 20 и 30 години срещат трудности да се отпуснат при секс с партньора и да изпитват оргазми. Все още малко се говори за ролята на интимните мускули (познати още като мускули на тазовото дъно) и как те са свързани с качеството на живот и удоволствие при нежния пол. Научно доказано е, че силното и здраво тазово дъно подобрява усещанията при секс, повишава сексуалността и привлекателността на жената, подобрява тонуса и хормоналния баланс, регулира месечния цикъл и улеснява бременността и раждането.

Още от древни времена жените в различни краища на света са знаели колко е важно да имат силни интимни мускули. Използвали са различни методи за тренировки - заставали са в определени пози като са стискали и отпускали мускулите над 1000 пъти, упражнявали са се и с помощта на нефритени яйца. Легендите разказват, че жените с много силни интимни мускули са можели дори да се предпазват от нежелана бременност като изтласкват семенната течност на мъжа. В по-ново време, през 50-те години на 20 век, клиничните проучвания на американския гинеколог д-р Арнолд Кегел доказват научно ползите от редовни упражнения на тазовото дъно. Д-р Кегел установява, че при много от жените, които лекува, мускулите на тазовото дъно отслабват след раждане. Стига се до проблеми като стрес инконтиненция, пролапс и липса на интимни усещания. За да помогне на пациентките си да преодолеят притеснителните симптоми, той препоръчва редовни целеви упражнения на тазовите мускули (по-късно наречени упражнения на Кегел) и изобретява устройството перинеометър, с чиято помощ се тренира и измерва силата на тазовите мускули.

Днес съвременните тренажори на тазовото дъно вече използват и модерни технологии като невромускулна електрическа стимулация (NMES). С тях вече не е необходимо да отделяш по 1 час за да направиш 1000 стискания. Само за 10 минути на ден с тренажор са достатъчни, за да се поддържа и засилва мускулатурата в тазовата област.

Oт началото на юли 2017 г. най-продаваната серия вагинални тренажори Kegel8 във Великобритания вече се предлага и в България на kegel.bg. Те подобряват сексуалните усещания и са идеалният начин за трениране на мускулатурата преди и след бременност. Освен това помагат при сериозни проблеми като пролапс (смъкване на тазовите органи), инконтиненция (изпускане) и болки в тазовата област. Уредите са подходящи и много удобни за използване в домашни условия. Tренажорите Kegel8 са създадени и разработени със съдействието на лекари и физиотерапевти. Те използват изпитани физиотерапевтични методи на принципа на биофийдбек технология и невромускулна електрическа стимулация, която намира широко приложение при силови спортни тренировки, рехабилитация след нараняване или хирургия, мускулна атрофия и др.

Тренажорите Kegel8 са в помощ на жените, които искат правилно и ефективно да правят упражненията на Кегел. Проучванията сочат, че 50% от жените не знаят как ефективно да правят упражнения на Кегел. Британски клинични изследвания показват, че при практикуването на Кегел упражненията със специализирани тренажори ефективно се стимулират 70% до 90% от мускулите на тазовото дъно. За сравнение без уред се упражняват едва 40% от необходимите мускули. С помощта на тренажорите засилването на мускулатурата се постига още през първата седмица. След пълните 12 седмици резултатите са гарантирани.

Kegel8 България (kegel8.bg) предлагат най-продаваните тренажори:

Система от Вагинални конуси Kegel8

Механичен биофийдбек тренажор Kegel8

Kegel8 Mother Nurture електронен тазов тренажор & TENS уред

Електронен тазов тренажор Kegel8 Ultra 20

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама