Важни уроци, които научаваме от "почти" връзките


Важни уроци, които научаваме от "почти" връзките
Снимка: iStock/Guliver

Всяка връзка, всяка любов, всеки човек ни носят нещо различно – опит, пример, спомен. Дори в даден момент да смятаме, че си губим времето в „почти” връзка, истината е, че и дори и тя ни учи на много важни неща. Ето кои са те.

1. Само защото някой те преследва, не означава, че иска да остане

Някои хора са просто спонтанни и правят нещата, без наистина да мислят напред в бъдещето. Понякога няма по-дълбок смисъл зад действията им, освен факта, че са любопитни или пленени от вас.

2. Ако някой ви обича - или ще го каже, или ще го покаже

Няма нужда да се чудиш, да гадаеш и да чакаш нещата да се случат. И мъжете, и жените знаят как да спечелят някой, с когото наистина искат да бъдат. Ако някой ви обича, бъдете сигурни, че ще намери начин да ви го покаже по един или друг начин, така че недейте да четете между редовете и да пишете сценарии на любовни драми.

НАЙ-ГОЛЯМАТА ЛЮБОВ Е НЕВЪЗМОЖНАТА

3. Времето е важно, но не е решаващо

Времето играе важна роля за това как ще се развият отношенията, но това не е причина да приключвате връзка, ако нещата вървят добре и двамата се интересувате един от друг. Твърде дългата връзка е просто извинение да се измъкнете от връзката си, за да не я задълбочите със сериозна стъпка.

4. Задаването на въпроси може да ви спести разбито сърце

Ако не задавате важни въпроси като какво другият човек наистина търси, бихте могли да живеете в собствената си фантазия. Ако вие търсите връзка, а другият човек просто иска да се „забавлява“ , винаги е добре да знаете къде се намирате.

КОГАТО ВИ РАЗБИЯТ СЪРЦЕТО, НАПРАВЕТЕ ТОВА

5. Не позволявайте на емоциите да ви заслепят

Не позволявайте на вашите чувства да ви затворят очите за нечие отношение. Не правете нереалистични извинения, оправдавайки го, когато вътрешно знаете, че нищо не е окей.

6. Не можете да насилвате нещо, просто защото го искате

Дори и да сте най-търпеливият и най-разбиращият човек на света, ако чувствата не са взаимни и двамата не сте на една и съща страница, не можете да наложите връзка на някого, просто защото много я искате.

7. Понякога харесвате предизвикателството, а не човека

Понякога идеята е да накараме някой толкова недостижим, който ни държи в „почти” връзка, да се влюби истински, е това, което искаме. Трябва да определите дали сте останали в тази ситуация, защото обичате човека или сте пристрастени към тръпката от преследването.

8. Трябва да отстоявате това, което искате

Ако искате повече, трябва да го поискате, вместо да се задоволявате с трохичките, които ви подават. Ще трябва да сложите ясни граници и да ги отстоявате, колкото и да боли.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама