Защо да бъдеш необвързана на 30 е супер


Защо да бъдеш необвързана на 30 е супер
Снимка: iStock/Guliver

Да бъдеш сама в 30-те си години е съвсем различна игра, в която ти си истинският победител и всички твои бивши и неуспешните опити за сериозни взаимоотношения не се връщат да те преследват, а да те освободят. Нивото на щастие, цялост и свобода е съвсем друго от това, което си имала на 20. Всички грешки вече са преживени, уроците научени и миналото, оставено зад гърба ти.

През 30-те години връзката, която имаш със себе си, е на първо място и вече не мечтаеш за годежен пръстен, не мислиш, че времето ти изтича и не се задоволяваш с връзки, в които не се чувстваш добре. Да бъдеш необвързана в 30-те си има преимущества. Ето кои са те:

1. Можеш да пътуваш където си поискаш

Огледай списъка си с дестинации. Има ли град, който винаги си искала да посетиш? Тъй като нямаш партньор, който да те държи обратно в града, в който живееш, можеш да опаковаш нещата си и да заминеш където си пожелаеш или пък да си намериш работа в друго населено място.

2. Учиш се от грешките на другите

Не е нужно да грешиш във всяка област, за да се научиш кое е правилно и кое не. Вслушай се в грешките на другите и се опитай да вземеш от тях най-доброто за себе си. Така ще си спестиш много главоболия.

3. Избираш по-добре с кого да излизаш

По време на 30-те години времето изглежда се забавя. Няма да откриеш себе си като нетърпеливо прескачаш в отношения или срещи само заради запознанствата. Вече ще знаеш какъв е човекът, когото търсиш и няма да си губиш времето като излизаш с нещо по-малко от най-доброто.

4. Ще заздравиш връзките с приятелите си

Приятелствата в 30-те години се усещат като разширения на членовете на семейството. Да бъдеш необвързана ти позволява да се фокусираш повече върху тези взаимоотношения, да прекарваш повече време с най-близките си приятели и да се отправяш към приключения, които само добри приятели могат да споделят заедно.

5. Ще продължиш да израстваш като човек

Без да губиш енергия от неуспешни взаимоотношения, можеш да отделиш повече време за лично израстване. Запиши се на нов клас, потопи се в ново хоби или направи нещо, което винаги си искала.

6. Можеш да пътуваш сама

С малко по-голяма сума в банката и никой друг, който да я харчи, можеш да започнеш да планираш соло ваканции, които са свързани с теб и това какво искаш да правиш. Независимо дали става въпрос за седмица на плажа или за круиз около Карибите, това зависи само от теб.

7. Можеш да харчиш парите си както си поискаш

В 30-те си години вече можеш да разполагаш спокойно с парите си и да ги харчиш точно така, както си поискаш. Няма да ти се налага да се съобразяваш с някого или да обясняваш защо си похарчила толкова много пари за обувки. Всичко зависи само и единствено от теб.

8. Избираш сама кариерата си

Понякога в живота се налага да избираме между кариерата и личния живот. А жените много често избират любовта пред кариерното развитие. Когато си необвързана на 30, можеш да направиш точно обратното – да се фокусираш върху кариерата, която обичаш, без да има някой, който да те дърпа назад.

9. Уикендите са само за теб

Когато си необвързана и на 30, вече знаеш кои са нещата, които те карат да се отпуснеш, да релаксираш или просто да се почувстваш добре. Затова знаеш добре, че уикендите са твоето време и можеш да ги прекарваш както си поискаш, без да има друг човек до теб, който да иска да правите общи планове.

10. Наслаждаваш се на любовта към себе си

Когато си на 30 и необвързана, имаш толкова много любов в себе си, която решаваш да дадеш… пак на себе си. Осъзнаваш, че ти си най-важният човек и нищо не може да промени това.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама