Защо ще спечелите, ако вие направите първата крачка


Защо ще спечелите, ако вие направите първата крачка
Снимка: iStock/Guliver

Някой ви е симпатичен, но не проявява инициатива. Дали да чакате чудото или да вземете нещата в свои ръце? Жулналистът Моника Адамс е убедена, че жените само биха спечелили ако направят първата крачка, а психологът Екатерина Вашукова съветва как да постъпите ако са ви отказали.

Въпреки че днес е 14 февруари не ни се налага да седим на балкона и да чакаме тропота на копитата. Жените имат точно толкова възможности, както и мъжете. Ако ви харесва – просто му поискайте телефонния номер, поканете го на среща или флиртувайте, докато покорите сърцето му. Не се притеснявайте да поемате инициативата, защото:

1. Получавате това, което искате

ако общувате единствено с онези, които сами проявяват иницатива, то изборът ви е ограничен. По-далновидно ще бъде да си изберете най-привлекателния мъж и да отидете при него.

2. Спестявате време

Замислете се колко време губите, докато стрелкате с поглед мъжа в другия край на помещението. Надявате се той да разбере намека и да дойде, но ако вие направите тази крачка ще си спестите доста време и сили. Отдалече е трудно да се разбере дали е достатъчно добър за вас. Приближете се и започнете разговор – веднага ще разберете дали си струва.

3. Проявявате инициатива

За да заговориш един мъж трябва да си уверена в себе си, а ти нямаш представа дали му харесваш. Това означава да поемеш риска да повярваш в себе си. Ценете и развивайте тези качества. Те ще ви помогнат не само в личния, но и в професионалния живот.

4. Секси сте!

На някои мъже им е омръзнало да получават откази. Когато проявите инициатива мъжът може да се почувства поласкан. Той ще се отпусне и ще бъде себе си. В очите му ще изглеждате 10 пъти по-секси от всички останали.

5. Ще разберете отговора веднага

Ако трета година въздишате по даден мъж крайно време е да направите първата крачка. Той ви е отвърнал с взаимност? Прекрасно! Не? Значи най-после може да престанете да милите за него и да намерите друг.

6. Трупате опит

колкото повече общувате с противоположния пол, толкова по-добре разбирате какви качества търсите в партньора, а значи по-бързо ще намерите онзи, когото търсите. Да се приближиш към непознат, особено ако е готин е страшно. Но ако между вас прехвърчи искра всички притеснения ще се изпарят. Ако той не ви отговори с взаимност просто преминете към следващия!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама