Защо трябва да се срамуваме от секса?!


Защо трябва да се срамуваме от секса?!
Снимка: iStock/Guliver

Вие сте биологични, сексуални същества, това е природата. Тялото ви е толкова мъдро. Цялата тази интелигентност е в гените, в ДНК. На ДНК не й е необходимо да разбира или да обяснява всичко, тя просто знае

Проблемът не е в секса. Проблемът е в начина, по който манипулираме знанието и в нашите присъди. Наистина няма нищо за обяснение. Толкова е трудно за ума да се предаде, да разбере, че всичко е такова, каквото трябва да бъде. Имаме цял набор от вярвания за това какъв трябва да бъде сексът, каква трябва да бъде връзката и тези вярвания са напълно изопачени.

В ада ние плащаме висока цена за сексуалните си контакти, но инстинктът е толкова силен, че въпреки това, го правим. След това изпитваме цялата тази вина, целия този срам, слушаме всички тези клюки за секса: "Виж какво прави тази жена, оу. Погледни този мъж!"

Имаме цялостно определение за това каква е жената, какъв е мъжът, как жената трябва да се държи сексуално, как трябва да се държи мъжа в секса. Мъжете са или прекалени мъжкари или прекалено женствени в зависимост от това кой съди. Жените са или прекалено слаби или прекалено дебели. Имаме всички тези убеждения за това каква трябва да бъде жената, за да е красива.

Трябва да купувате правилните дрехи, да създавате правилния образ, така че да бъдете привлекателни и да подхождате на този образ. Ако не подхождате на този образ на красотата, вие израствате с убеждението, че не струвате, че никой няма да ви хареса.

Вярваме в толкова лъжи за секса, че не можем да му се насладим. Сексът е за животните. Сексът е дяволски. Трябва да се срамуваме, че имаме сексуални усещания. Тези правила за секса вървят напълно срещу природата и това е просто сън, но ние вярваме в него.

Вашата истинска природа излиза наяве и тя не си пасва с всички тези правила. Вие сте виновни. Вие не сте това, което трябва да бъдете. Вие сте осъдени, вие сте измъчвани. Вие наказвате себе си и това не е честно. Това създава рани, които се заразяват с емоционална отрова.

От "Умението да обичаш - Толтекска книга на мъдростта", Дон Мигел Руис

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Никога няма да станеш този, който искаш да бъдеш, ако продължаваш да обвиняваш околните за това, което си.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама