Женската сексуалност без цензура


Женската сексуалност без цензура
Снимка: Thinkstock/Guliver

Въпреки прогреса на медицинските науки още от времето на Просвещението, пълната анатомия на клитора е описана за пръв път едва през 1998 г. Защо толкова късно? Дали има нещо общо с факта, че клиторът няма репродуктивни функции и е предимно източник на удоволствие за жените?

Жените винаги са споделяли интимни подробности. Един мъж, който поглежда към група жени, смеещи се, докато споделят бутилка вино, може и да потрепери, защото, да, те вероятно говорят за това колко зле са били бившите им в леглото. И все пак всички имаме въпроси за онази част от тялото ни. Притесняват ли се мъжете да правят секс с жена в цикъл? А от други природни функции на тялото, когато то е женско? Ако една жена никога не е изпитвала вагинален оргазъм, това значи ли, че нещо не е наред с нея? Има ли негативни последици мастурбацията?

Казва ни се, че не трябва да говорим за това. Не просто не е възпитано – направо си е грубо! В "Нещата, за които не трябва да говорим" активистката Нимко Али отговаря на всички въпроси, които сме се питали вътрешно, но които не смеем да повторим на глас. За да разбием остарелите табута и да съберем историите за това какво означава да си жена: първата менструация, първото удоволствие от секса, търсенето на това удоволствие, бременността – дори менопаузата.

Чели сме монолозите за вагината – дойде време да започнем диалози за вагината. Защото когато става въпрос за нашето "цвете", няма такова нещо като прекалена откровеност.


Ние говорим за нашия първи път, но не и за първия момент на удоволствие. Моментът, в който много от нас разбират живота, онзи момент, когато осъзнавате колко много власт имате. Оргазмът трябва да е като земетресение, той трябва да разтърси света и понякога е точно това, от което имате нужда, за да се оправи всичко, което не е както трябва. Фактът, че говорим и придаваме романтична окраска на първия път, когато сме правили секс – мястото, мъжа – но никога не отиваме отвъд самото действие, е просто лудост. Никога не ни казват да търсим равенство в оргазмите или че трябва да броим тях, а не калориите.

Аз съм живяла и все още живея в един свят, в който женското удоволствие се смята за бонус, а не целта на секса. Когато става въпрос за секс, жените са обектът, но никога предметът. Ние сме тук, за да ни чукат, но никога просто за да ни доставят удоволствие.

Удоволствието е нещо, което аз спечелих за себе си. Работих упорито за това и сега го пазя и никога няма да съм с мъж, който не ми дава удоволствие. Не съм съгласна да го жертвам за никого и не трябва да се срамувам от това.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама