Истинската любов изисква приемане, защото всеки човек има свой собствен път


Истинската любов изисква приемане, защото всеки човек има свой собствен път
Снимка: iStock

В тази статия ще ви представим седем истини за връзките, които всяка жена трябва да знае.

1. Никой няма да ви "спаси"

Въпреки това, което виждаме в романтичните филми, в реалния свят няма човек, който ще ви спаси и ще ви отърве от всички неприятности в света. Хората могат да ни подкрепят в нашето пътуване през живота, но изобщо не са длъжни да ни „спасяват“ от проблеми или да ни правят щастливи. Самите ние сме отговорни за своето щастие.

2. Вие също не можете да спасите никого

Понякога се стремим да поемем ролята на един вид „спасител“. Но реалността е, че човек сам може наистина да се „спаси“. И само тогава, когато иска.

3. Подкрепата и съгласието са две различни неща

В отношенията много от нас бъркат понятията „подкрепа” и „съгласие”. Смятаме, че когато човек не одобрява нашето решение или гледна точка, това показва неговото нежелание да ни подкрепи. Но това не е така. Възможно е да подкрепите някого, дори да не сте съгласни с него.

4. Да подкрепяш не означава да забравиш за себе си

Това, че някой не отговаря на всичките ви изисквания, не означава, че той не ви подкрепя или е лош партньор за вас. И вие не сте длъжни да се затичате на помощ, оставяйки всичко веднага щом партньорът или някой друг го поиска. Поставянето на собствените ви нужди на първо място е нещо нормално.

ЗАЩО НЯКОИ ЖЕНИ СА ПРИВЛЕЧЕНИ ОТ МЪЖЕ ИНТРОВЕРТИ

5. Истинската любов изисква приемане

Всеки човек има свой собствен път, наречен живот. Понякога търсим дълбоки и близки отношения, но партньорът все още не е готов за това. Ако обичаме истински, трябва да го приемем и да бъдем търпеливи.

Трябва да сме искрени със себе си, ако искаме да намерим това, което търсим. Приемайки нашите собствени и чужди нужди, по този начин допринасяме за по-здравословна комуникация и в крайна сметка по-здрави отношения.

6. Трудности – те изобщо не са знак, че е време да си тръгнем

Всъщност трудностите могат да показват необходимостта от установяване на още по-тесни отношения с партньора. Във всяка връзка възникват конфликтни ситуации. Проблемът е, че понякога насред кавгата започваме да се съмняваме в правилния избор.

Важно е да сте готови да разрешите проблема, а не да се криете, ако искате да се развивате едновременно и като индивиди, и като партньори.

7. Щастието зависи от вас

По правило, проблемите в отношенията не са непременно свързани с действията, на която и да е от страните. Понякога причината за несъгласието е бездействие, тоест, че не инвестирате нищо във връзката.

Всичко, което се случва в една връзка, е резултат от съвместни усилия на партньорите. Струва си да спрете и да осъзнаете, че всичко на този свят е обмен, който изисква действията на двете страни.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама