Начините, по които ви манипулират – според зодията


Начините, по които ви манипулират – според зодията
Снимка: iStock/Guliver

За съжаление, всички сме податливи на манипулации. Харесва ни да си мислим, че държим нещата под контрол и вземаме решения, базирани на трезва преценка, но това не винаги е така. Нерядко околните ни манипулират, за да получат от нас това, което искат – а ние дори не го усещаме.

Манипулирането не е чак толкова трудно. Достатъчно е човекът срещу нас да знае слабите ни места. Нашите „пробойни“ се определят от редица фактори – ген, възпитание, травми в детството, предишен опит... Астрологията също хвърля светлина върху проблема.

Нека видим кои са слабите места на всяка зодия, които я правят податлива на манипулация.

Овен

Хората ви контролират, като се държат на разстояние. Когато някой не ви дава всичко, което искате и издига стена между вас, това само ви заинтригува повече. Колкото по-малко ви дават, толкова по-голям е интересът ви. Не можете да устоите на неразрешена загадка и колкото и да сте независими, когато някой ви е хванал на тази кука, може да прави с вас каквото си иска.

Телец

Вашият егоизъм е това, което ви контролира. Когато искате нещо, трябва да го имате и ще направите всичко възможно да го получите. Не приемате "не" за отговор и не обичате някой да ви казва, че не можете да имате нещо, на което сте хвърлили око. При вас работи добре обратната психология. Когато ви кажат "не" или "не може", това само ви настървява.

Близнаци

Вашето слабо място е претоварването с прекалено много възможности, избори, мнения и информация. Искате да обърнете внимание на всичко по равно, но това ви изважда извън релси. Ако някой наводни мозъка ви с прекалено много информация, това ще ви разсее и отклони вниманието ви от наистина важните неща, които трябва да обмислите.

Рак

Вие давате прекалено много от себе си и хората често се възползват. Грижовни сте и лесно могат да ви манипулират заради това. Не става дума да престанете да бъдете прекрасни и щедри хора, каквито сте, а просто да внимавате повече и да слушате инстинктите си. Ако усетите, че някой не е това, за което се представя, отдръпнете се.

Лъв

Хората ви манипулират като ви хвалят и ви карат да вярвате, че нещата, които искат да направите ще ви донесат много облаги. Лесно е да ви подхлъзнат ласкатели и хора, които ви казват каквото искате да чуете. Вие сте умни, така че слушайте вътрешния си глас, преди да направите нещо, за което да съжалявате.

Дева

Лесно е хората да се възползват от вашата несигурност и да ви накарат да правите това, което искат. Стремите се към съвършенство, но нямате достатъчно самочувствие. Някой манипулатор може да оспори вашето знание и компетентност, за да се възползва от вас.

Везни

Вие по-скоро сте манипулатори, отколкото манипулирани. Понеже искате хората да ви харесват, правите и невъзможното да научите какво обичат, какво не обичат, какво ги ядосва. След това се представяте пред тях като перфектния приятел или партньор. Не сте манипулативни по жесток начин, просто искате да постигнете своето. Но тази потребност да се харесате на всяка цена може да ви изиграе лоша шега и да позволи на околните да ви контролират.

Скорпион

Трудно е да ви манипулира човек, но силните ви чувства могат да се обърнат срещу вас. Ако решите, че някой е постъпил зле с вас, няма да се спрете, докато не му отмъстите. Вашата злопаметност и жажда за разплата са пословични. Но ако обичате някого повече, отколкото той вас, му давате възможност да се възползва от чувствата ви за някакви свои цели.

Стрелец

Ако някой иска да ви манипулира, просто трябва да ви накара да се чувствате отхвърлени. Когато не сте поканени на парти или друго събитие, това ви изнервя и започвате да се питате защо не сте в списъка на гостите. Мразите да се чувствате изолирани, защото това ви прави уязвими и някой лесно може да се възползва.

Козирог

Не сте точно суетни, но искате другите да ви възприемат като вълнуващи, жизнерадостни и млади по дух. Затова някой лесно може да ви манипулира, като погъделичка суетата ви и ви представи един образ на самите вас, който не е практичен и скучен. Той знае, че понякога не искате да ви описват като "зрели", "съзнателни" и "надеждни".

Водолей

Вие толкова се противопоставяте на всякаква власт и принуда, че ако някой иска да ви накара да направите нещо, просто трябва да ви внуши, че това ще бъде вид бунт. Палите се и започвате да протестирате, без значение срещу какво. Уверете се, че когато се борите, то е за нещо, в което наистина вярвате, а не просто бунт срещу човека.

Риби

Вие сте много мили хора и лесно можете да бъдете манипулирани, когато някой се заиграе с мекото ви сърце. Обичате да помагате на хората, дори когато това е в разрез със собствените ви интереси. Всяка тъжна история може да ви затрогне и това ви прави уязвими за манипулации. Няма проблем да кажете "не" или да се отдръпнете.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Зодии


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама