Най-лошите навици, с които съсипвате връзката си


Най-лошите навици, с които съсипвате връзката си
Снимка: iStock/Guliver

Страхотните връзки се създават и разрушават от начина, по който партньорите се отнасят един към друг всеки ден. Това са простите неща - вашето отношение, как се справяте с конфликтите и това, върху което се фокусирате, може да ви задържи заедно или да ви раздели.

Да изградите живот с мъж означава да се научите как да споделяте живота си с него и как да създадете дълбока и значима връзка, която позволява и на двама ви да растете и да се развивате като хора. 

Но ако правите следните 5 неща, вие създавате излишна драма и негативизъм във връзката си, които могат да доведат до нейния край.

1. Притеснявате се за мнението на други хора

Всеки иска и има нужда от различни неща във връзката си. Не позволявайте да попаднете в капана на това какво другите хора искат или правят. Концентрирайте се върху създаването на връзка с партньора си, която работи и за двама ви.

2. Позволявате на егото си да вземе превес

Една от най-големите грешки във връзките е, че винаги се опитвате да бъдете прави в спор. Когато се фокусирате върху това да докажете, че половинката ви греши, а вие сте права, губите от поглед това, което всъщност се опитвате да направите - да решите проблем. Оставете егото си настрана и вместо това се фокусирайте върху създаването на пространство, където всеки може свободно да споделя своите притеснения и аргументи. Работете като отбор, за да намерите решение, което устройва и двама ви.

3. Позволявате на миналото да определя вас или половинката ви

Миналите връзки и партньори не трябва да бъдат използвани като критерий за сегашната ви. Негативните минали преживявания не са доказателство, че всяка връзка, която имате, ще се проваля. Може да се научите от грешките си и да направите различни избори. Партньорът ви също може. Не използвайте миналото си срещу него. Концентрирайте се върху настоящето и общото ви бъдеще.

4. Таите яд

Да бъдете злопаметна може да отрови връзката ви в течение на времето. Недоволствата изграждат невидими стени между вас и половинката ви. Когато постоянно си напомняте за минали неприятни събития, не може добре да се свържете с него емоционално или да се радвате на истинска интимност. Изграждането на силна връзка включва да се научите да прощавате, да забравяте и да се освобождавате от недоволствата.

5. Опитвате се да го промените 

Обичайте партньора си за това, което е, вместо да се опитвате да го промените или "поправите". Когато правите опити да го превърнете в друг човек, подсъзнателно го отхвърляте и му казвате, че не е достатъчно добър за вас. Опитайте се да изградите връзка, изпълнена с любов, приемане и подкрепа, която вдъхновява и двама ви да се развивате положително.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама