Научете се да давате любовта си само на хора, които наистина я заслужават


Научете се да давате любовта си само на хора, които наистина я заслужават
Снимка: iStock

Научете се да пускате всички хора, които вече не добавят стойност или смисъл в живота ви; хора, които само ви задържат на едно място и не ви позволяват да се развивате. Давайте любовта си само на тези, които я заслужават!

Да, винаги е трудно, когато се налага да пуснеш дадем човек от живота си. Никога не е лесно да се сбогувате с някой, дори и да знаете, че той само ви пречи да се развивате.

Можете да свикнете с определени личности. Можете да свикнете с мисълта, че трябва да са наблизо. И е страшно да си представите свят, в който може би дори няма да се видите отново с тях. Но е необходимо. Трябва да премахнете тези хора от живота си. Може да ви е много трудно, но в крайна сметка ще си струва усилията.

Трябва да спрете да давате сърцето си на грешните хора; хора, които ще ви приемат за даденост и които ще ви обидят. Трябва да спрете да губите времето си за хора, които са малко полезни за живота ви. Трябва да спрете да помагате на хора, които никога няма да направят същото за вас. Това е несправедливо. И определено е нездравословно! Трябва да помните, че не сте супергерой.

Количеството любов, енергия и внимание, което можете да отделите на другите, е ограничено, дори ако вярвате в противното. Трябва да спрете да давате приоритет на хора, които не ви правят щастливи. Трябва да спрете да правите това, което ви пречи да се развивате. Трябва да спрете да се поставяте в положение, което ви забавя, когато се опитвате да продължите напред. Спрете да вярвате, че е нормално да се доверявате на всички, на които се натъкнете. Това не е така!

Ваше право е да давате любовта си само на тези, които наистина я заслужават. И е напълно нормално, ако решите да прекарвате време само с хора, които ви носят удовлетворение и просветление.

Да, нормално е да искате да усетите любовта и положителната енергия на хората около вас и на най-близките ви. Нормално е да искате да се обграждате с хора, които искрено се грижат за вашето благополучие; хора, които наистина инвестират във вашите интереси.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама