Не бягайте след тези, които си тръгват, без дори да се сбогуват с вас


Не бягайте след тези, които си тръгват, без дори да се сбогуват с вас
Снимка: iStock

Когато любим човек ни напусне, това е едно от най-болезнените преживявания. Най-тъжното е, че не можете да разберете напълно и да си обясните какво се е случило, защо всичко изведнъж се разпада... За съжаление, когато истината излезе наяве, вече е късно да промените или спрете нещо.

Работата е там, че когато сте много близки с някого и обичате човек с цялото си сърце, дори не можете да си представите, че той ще ви напусне или ще си тръгне, без да се сбогува. Защо, ако всичко е било толкова красиво? В крайна сметка няма причини и не трябва да се случва!

Прекарвате много време заедно, наслаждавате се на приятни разговори и разходки под луната и изведнъж – като гръм от ясно небе: „Аз си тръгвам“. Това е в най-добрия случай, защото най-често човек просто изчезва. Първата мисъл, която ви идва на ум: „Господи, какво се случи? Всичко наред ли е с него?"

Боли ви, тревожите се, но някъде дълбоко в себе си започвате да осъзнавате, че ако човек изчезне, той трябва да има основателни причини за това. Следователно - това е нещо като да му съставите „презумпцията за невинност“. В крайна сметка човек не може просто да си тръгне, според вас.

Времето минава. Вие чакате. Започвате да се уверявате, че се е случило някакво недоразумение, той ще се върне, всичко ще е наред. Наистина искате да разберете какъв е проблемът, все пак, но се опитвате да запазите спокойствие. Понякога - с последните си сили.

„В крайна сметка всичко се случва в живота“, казвате си. Най-вероятно човекът е загубил телефона ви и затова не отговаря на вашите обаждания и съобщения. Или може би вашият любим има проблеми в работата и той ще се свърже с вас, когато всичко е наред. Или може би просто забравя да се обади обратно.

Но минават часове и дни и започвате бавно да виждате ясната картина на нещата: да разберете, че най-вероятно всичко е много по-сериозно, отколкото сте си представяли. След вашето 10-то съобщение без отговор и пето обаждане търпението идва към своя край. Спокойствието вече се заменя от ярост и гняв. Най-лошото се случва: осъзнавате, че човекът, когото толкова обичате, който е станал толкова близък и скъп за вас, никога няма да се върне. Бяхте отхвърлени.

Някой си тръгна от живота ви без дори да се сбогува с вас... Защо трябва да бягате след него, да тъгувате? Никой не заслужава това! Особено тези, които дори не ви казват „Сбогом“!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама