4 типа майки, които учителите не понасят


4 типа майки, които учителите не понасят
Снимка: iStock/Guliver

Да си родител не е лесна работа и понякога е трудно да намериш „златната среда”. Както твърде амбициозните родители, така и пълните непукисти могат да превърнат живота на един учител в истински ад. Има няколко типа майки, които могат да изкарат от релси дори и най-спокойния преподавател. Ето кои са те.

1. Майката „хеликоптер”

Това наистина е много опасна „порода” майки. Те са онези, които звънят на учителите всеки ден, за да питат как се справя детето им, които оглавяват училищните комитети и които дават изрични наставления как да бъде проведен деня или урока. Общо взето, това са майките, които кръжат като хеликоптери около своите деца и правят живота на всички околни истински ад.

2. Майката „Моето дете не прави такива неща”

Има много деца, които вкъщи се държат по един начин, а в училище по съвсем друг. Но майките им просто не могат да приемат този факт и редовно се нахвърлят с обиди и обвинения върху учителите, защото тяхното дете „не прави такива неща” и винаги е несправедливо обвинено.

3. Майката, която позволява всичко

Дори в училището да не са въведени униформи или някакви строги изисквания за външния вид на учениците, всички родители трябва да се съобразяват с етикета. Когато едно дете парадира с материалните възможности на родителите си чрез нови дрехи, телефони и какво ли още, това засяга самочувствието на другите деца.

4. Апатичната майка

Трудно е да видиш родители, които са напълно апатични към своите деца – не се интересуват от оценките, от приятелите или от извънкласните им дейности. Те просто си вършат задълженията, водейки и взимайки ги от училище. Тогава учителят често трябва да влезе в ролята на родител, да комуникира с детето, което обаче оказва негативно влияние върху останалите деца от класа.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама