9 промени, които се случват след появата на дете


9 промени, които се случват след появата на дете
Снимка: iStock/Guliver

При появата на първото дете животът ви ще се промени коренно и ще трябва да се разделите с доста от навиците си. Също така ще разберете много неща за живота, за смисъла му и колко важен е примерът, който давате на детето си.

Ето 9 неща, които ще се променят в начина ви на живот, когато в дома ви се появи дете:

1. Ще разберете какво значи да си родител и ще се сетите за забраните на вашите. Ще осъзнаете защо не са ви позволявали някои неща и ще се поставите на тяхно място. Все пак детето е най-важното същество в живота на един родител.

2. Ще разберете, че килограмите не са най-важното нещо и колко щастлива може да бъдете, ако до вас седи нещо мъничко, а толкова значимо.

3. Ще обичате нещо повече от вас. Ако до сега не се е случвало да мислите за някого повече, отколкото за самата себе си, ето че вече ще се случи.

4. Ще трябва да се откажете от купоните до късно, защото ще имате много по-важни задължения и ще трябва да се грижите за детето си. Ще трябва да ограничите до минимум вечерните излизания, защото е по-добре вие да отгледате детето си, а не да го оставяте на детегледачка.

5. Ще забравите за спокойния сън за известно време. Ще започнете да ставате много по-рано и често няма да си доспивате.

6. Разхвърляните стаи ще са честа гледка. Колкото и да чистите и подреждате след детето си, постоянно разхвърляните играчки са просто неизбежни.

7. Вместо да се наслаждавате на хубава книга вечер или на  любимия си сериал, ще трябва да се превърнете в принцеса, конче, фея или да движите около стаята, бутайки камионче. Ще промените напълно ежедневието си.

8. Ще сте толкова обсебени от здравето и щастието на детето, че доста често ще забравяте да мислите за себе си. Ще спрете да се глезите толкова и да си позволявате постоянни посещения при козметичка, маникюристка, фризьорка и т.н. Ще трябва първо да угодите на нея/него и чак след това да отделите време и пари да се погрижите за себе си.

9. Ще трябва да се примирите със забързаното ежедневие. Определено ще живеете на високи обороти, защото ще трябва да правите много неща едновременно - работа, домакински задължения, грижи за детето.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама