Иво Сиромахов издаде нова книга с детски приказки


Иво Сиромахов издаде нова книга с детски приказки
Снимка: Сиела

По книжарниците вече е новата детска книга с приказки на популярния сценарист, телевизионен водещ и журналист Иво Сиромахов. Подобно на първата му книга за деца – "Малки приказки" – и "Приказки от планината" съдържа множество цветни илюстрации на младата художничка Милослава Найденова.

Илюстрирана книга с 19 топли истории за деца от Иво Сиромахов излиза броени дни преди Коледа!

Този път Сиромахов ни среща с чернокосата принцеса Тилия и белобрадото джудже властелин на магиите Сами, които обитават изолирания стар замък на северния склон на Синята планина и с красивата водна фея Мирея от малкото езеро в Заешката долина, която среща обичащия книги студент Фердинанд. Разказва ни за най-страхливото дете на света – принц Мики, и огнедишащия дракон и за кълвача и еленчето, които решили да изпреварят Дядо Коледа и да изненадат всички животни в гората с подаръци преди Коледа, а на всичкото отгоре ни въвлича и в щурата война на зеленчуците!

Илюстрациите и графичната концепция на "Приказки от планината" са на Милослава Найденова, чиято работа с четката е добре позната на почитателите на книгите чрез корицата и илюстрациите на "Малки приказки".

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама