Не се разбирате със свекървата си? Направете тези 5 неща


Не се разбирате със свекървата си? Направете тези 5 неща
Снимка: iStock/Guliver

Не са никак малко жените, които хич не се разбират със свекървите си. Но винаги се опитвайте да си напомняте, че именно това е жената, която е родила и отгледала вашия партньор. И за добро или лошо, тя ще присъства в живота ви. Затова, ето какво да правите, ако майката на половинката ви не е сред любимите ви хора.

1. Не се опитвайте да настроите мъжа си срещу нея

Трябва да бъдете до съпруга си, а не срещу семейството му. Най-голямата грешка е да го накарате да избира между вас и майка си. Не само, че е морално грешно, но и ще ви създаде много главоболия. Ако имате конкретни проблеми с нея, споделете му и се опитайте да намерите решение заедно, което няма да влоши отношенията между майка и син.

2. Не споделяйте брачните си проблеми с нея

Дори, ако си търсите съмишленик в конкретен спор или искате да я изкарате виновна нея за възпитанието на сина й, не го правете. Първо, че по-късно може да се използва срещу вас и второ – всяка майка ще защити детето си, дори когато е сгафило.

3. Опознайте я

Дори това да е последното нещо, което искате да направите, пожертвайте няколко часа, за да я опознаете. Можете да разберете къде се коренят проблемите и страховете й, какво очаква от вас и т.н.

4. Създайте граници

Ако отношенията ви със свекървата не са цветущи, трябва да зададете граници. Например, да не идва на гости без покана и да не се бърка във възпитанието на децата ви. Понякога едно изречение може да промени живота ви много.

5. Знайте своята роля

Ако вашият партньор има семейни проблеми, трябва да разберете каква е вашата роля. Никога не е добре да се поставяте в средата на спор или да се включвате. Трябва да подкрепите съпруга си и неговите решения, да изкажете мнение, когато сте насаме, но го оставете сам да разреши проблемите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама