Няма да получиш любов, без ти първо да дадеш


Няма да получиш любов, без ти първо да дадеш
Снимка: iStock/Guliver

Фейза била винаги нервна и имала труден характер. Отговаряла грубо, когато я питали нещо, и причинявала проблеми и караници.

Съучениците и не харесвали компанията и и странели от нея. През по-голямата част от времето тя била сама. Докато другите деца се шегували и закачали едно с друго, тя си мислела, че се смеят на нея. Когато приближавала към тях,разбирала, че това изобщо не е така и се отдалечавала объркана и разтревожена. Ходела на училище със свито сърце,защото се чувствала изолирана и отхвърлена от съучениците си.

Един ден събрала смелост да разкаже на майка си как никой не я обича и не иска да и бъде приятел. Майка и замълчала за миг и после казала:

- Миличка ,никой няма да иска да се сближи с теб, ако ти не се сближиш с него. Няма как да спечелиш симпатиите им, ако първо не им покажеш своите. Отношенията между хората са постоянен двустранен процес на даване и получаване. Затова трябва да си щедра с твоите съученици. Няма да получиш любов, без ти първо да дадеш. Запомни, че толератността и любовта са десет пъти по-добри от злобата и кавгите. Тези две качества ще ти помогнат да живееш в мир със себе си и с околните.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама